Koller József:

„Soha nem azért cselekedtem jót, hogy kitüntetésben részesüljek”

Pécskai István
2022.07.17. 17:07

Két évvel ezelőtt vehette át a „Gyirmót Szolgálatáért” díjat Koller József. Évtizedek óta tartó társadalmi szerepvállalása mellett, elévülhetetlen érdemei vannak a Gyirmót labdarúgócsapatának 1993-as megalapításában. Noha már nyugdíjas, épületgépészettel foglalkozó cégét továbbra is irányítja, emellett alelnökként tanácsaival és meglátásaival segíti a focigárdát.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester a gyirmóti közéletben hosszú időn keresztül végzett, elkötelezett és lelkiismeretes munkájáért díjazta Kollert, aki a Győr+ Médiának elmondta, mindig szívből, önzetlenül segített, ha szükség volt rá.

„Természetesen jólesett az elismerés, de soha nem azért cselekedtem jót, hogy kitüntetésben részesüljek. Enélkül is segítettem, ha megtehettem, s a továbbiakban ugyancsak pozitívan állok majd a társadalmi ügyek mellé – fogalmazott az üzletember. Koller életét meghatározta a labdarúgás. Fiatalon Ménfőcsanakon focizott, majd katonának állt. Később leginkább már csak kispályás labdarúgótornákon mutatta meg tudását. Elvégezte az edzői tanfolyamot, s egy ideig irányította is a gyirmóti csapatot, igazán nagyot azonban klubvezetőként alkotott. A gárda megalapításakor egyébként még gondolni sem mert rá, hogy egyszer majd az élvonalig juthat a klub.

A megyei másodosztályból indultunk. Nem is mertünk álmodni róla, hogy egyszer majd az NB I-ben játszik az együttes. Csak, hogy szemléltessem, 1994-ben még egy saját családi kisbusszal utaztattuk a csapatot az idegenbeli meccsekre. Azóta nagyon sokat fejlődött a klub. Büszke vagyok rá, hogy sikerült eljutni az élvonalig” – magyarázta Koller József.

Bár természetesen csalódott volt, amiért a csapat legutóbb nem tudta kivívni a bennmaradást az élvonalban, a jövőt illetően bizakodó.

„Úgy érzem, a körülmények adottak hozzá, hogy a csapat, amely legutóbb kiesett az NB II-be, azonnal visszajusson a legjobbak közé – fogalmazott Koller, aki kiemelendőnek tartja, hogy a klub gazdasági működése mindig is stabil volt. „Amit megígértünk a játékosoknak és a stábtagoknak, azt időben teljesítettük. Éppen ezért lehet, hogy azok a futballisták, akik a Gyirmótban játszottak, jó szívvel emlékezhetnek a klubnál eltöltött időszakukra.

Kapcsolódó témák: #elismerés | #gyirmót | #labdarúgás |