Sikerrel vették az Országos Bajnokságot a győri bot- és késharcosok

Győr+ Fotó: Eskrima Győr
2024.04.18. 11:55

Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a győri eskrimások a XIII. Eskrima/ Kali/ Arnis Országos Bajnokságon: 4 országos bajnoki címet szereztek botharcban és késharcban, és összesen 7 érmet bezsebelve tértek haza a Fülöp-szigeteki harcművészetek hazai versenyéről.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is a Doce Pares Eskrima magyarországi központjában, a debreceni Eskrima iskola épületében csaptak össze a versenyzők különböző kategóriákban. A versenyre számos iskola nevezte magát az egész országból.

A verseny a formagyakorlatokkal indult, mely fontos része minden tradicionális harcművészeti stílusnak. A maximum 3 percig tartó betanult koreográfiát bármilyen fegyvernemmel bemutathatja a versenyző. Ezt követően a gyermek egy érintéses kategóriák jöttek, majd a felnőtt férfi és női, valamint a senior (40 év feletti) versenyek következtek.

Mindenkinek lehetősége nyílt akár több kategóriában is indulni, így volt, aki formagyakorlatban, egy érintéses bot, egyérintéses kés, valamint full-contcat küzdelemben is indult egymás után.

Az Eskrima Győr iskolájából 6-an mérettették meg magukat. 7 éremmel, közte 4 Országos Bajnoki címet bezsebelve tért haza a győri csapat Debrecenből.

Női felnőtt first hit bot:
Kamocsai Péterné ’Vica’ 1. hely

Női felnőtt full- contact:
Kamocsai Péterné ’Vica’ 2. hely

Senior first hit bot:
Károlyi Árpád 1. hely

Senior first hit kés:
Károlyi Árpád 1. hely
Sven Seifert 4. hely

Senior full- contact:
Károlyi Árpád 1. hely

Felnőtt férfi full- contact:
Kozma Áron 2. hely
Csáforda Tamás 3. hely
Sági Szabolcs 4. hely

Forrás: eskrimagyor.hu

Kapcsolódó témák: #harcművészet | #országos bajnokság | #verseny |