Sikerre éhesen készül az új idényre a Győri Audi ETO KC

Pécskai István Fotó: O.Jakócs Péter
2023.07.31. 19:25

Minden fronton a végső diadalért küzd a 2023–24-es kézilabdaidényben a Győri Audi ETO KC, amely nyílt edzést tartott hétfő este. A tréningre sok szurkoló látogatott ki, a drukkerek vastapssal fogadták a magyar bajnoki címvédő együttes játékosait.

A zöld-fehér csapat célkitűzése, hogy hazai fronton (bajnokság és Magyar Kupa), illetve a nemzetközi porondon (Bajnokok Ligája) is csúcsra érjen az előttünk álló szezonban. A siker felé vezető úton Ulrik Kirkely személyében új szakember irányítja a gárdát. A dán tréner Kristian Danielsen másodedzővel együtt igyekszik a lehető legjobb formába lendíteni a csapatot a felkészülési időszakban. Az együttes előbb Telkiben edzőtáborozott, most pedig Győrben hangolódik a szezon rajtjára.

„Minden mérkőzésen a győzelem céljával lépünk pályára. Ami a teljes idényt illeti, természetesen szeretnénk trófeákat nyerni. Gyors kézilabdát fogunk játszani, amelynek az alapja az erős védekezés. Csak fegyelmezetten védekezve lehet a lerohanásokig eljutni, majd azokból a lehetőségekből gólokat szerezni. Nagyon fontos, hogy minden sorozatban profi mentalitással, teljesen fókuszáltan lépjünk pályára” – nyilatkozta Ulrik Kirkely a Győr+ Médiának. A szakember hozzátette, remekül érzi magát Győrben, minden feltétel adott hozzá, hogy a csapat az irányításával sikeresen szerepeljen.

A klub vezetése igyekezett megerősíteni a keretet. Három kézilabdázót igazolt a csapat, amely Bruna de Paulától, Emilie Hovdentól és Rinka Duijndamtól is azt várja, hogy meghatározó játékosként segítse a csapatot.

„Túl vagyunk egy edzőtáboron, most pedig Győrben is sokat tréningezünk. Mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb formában kezdjük meg az idényt. Remekül érzem magam Győrben, a csapattársaim rendkívül segítőkészek. Boldog vagyok, hogy az ETO-nak lehetek a tagja, amely a világ egyik legjobb csapata. Szeretnék minden lehetséges trófeát begyűjteni a klubbal” – fogalmazott Emilie Hovden.

Az ETO játékosainak tetszik az új szakmai stáb elképzelése, az eddigi közös munka során pozitív tapasztalatokat szereztek.

„Gördülékenyen és keményen folyik a munka, mindenki maximális erővel készül az új szezonra. Szeretnénk megnyerni idehaza a bajnokságot és a Magyar Kupát is, a Bajnokok Ligájában pedig alapkövetelmény, hogy bejussunk a Final Fourba. Az a célunk, hogy három trófeával zárjuk az előttünk álló idényt” – mondta Fodor Csenge.

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Pécskai István