Évkezdés

Sikeres sportolókat igazolt a GYAC

Fotó: Marcali Gábor
Nagy Roland
2021.01.25. 14:21

A GYAC atlétika szakosztálya a tavalyi évhez hasonlóan ismét megrendezte a Fedettpályás Újévi GYAC Kupát az Olimpiai Sportparkban, csaknem háromszáz résztvevővel. Az esemény megnyitóján új versenyzők leigazolását is bejelentette a győri egyesület.

Az ország minden részéből érkeztek atléták a GYAC újévi kupájára az Olimpiai Sportparkba, 27 különböző klubból összesen csaknem háromszázan. Az eseményt fontos bejelentésekkel kezdődött, az egyesület atlétika szakosztálya ugyanis két kiváló versenyzőt igazolt. Győrben folytatja pályafutását az olimpiai részvételre is esélyes gyalogló Torma Anett.

Ünnepélyes aláírás (Fotó: Marcali Gábor)

„Régóta ismerem a GYAC-nál folyó munkát, és azt tapasztaltam, hogy az egyesület versenyzői tökéletes körülmények között készülhetnek. Szinte hazajövök Győrbe, hiszen a családom egy része a városban él” – mondta az Újpestből érkező sportoló. „Az olimpiai részvétel elérhető közelségbe került, reális alapja van a kvótaszerzésnek, ezt szeretném bebiztosítani. Nyilván a jelenlegi helyzetben nehéz dolgom lesz, de én mindent megteszek azért, hogy ez az álmom teljesüljön. Az biztos, hogy a felkészülésemhez Győrben minden feltétel adott” – tette hozzá Torma Anett.

Szintén a GYAC-hoz igazolt a SZESE-ből Rokob József ultratriatlonista, a sportág hazai legendája, aki több, mint százszor teljesítette az ironman távot.

Ezen a versenyen már egy klubként mégpedig GYAC-logó alatt álltak rajthoz a korábban még két egyesülethez, a Győri Atlétikai Clubhoz és a Bercsényi DSE-hez tartozó atléták.

Az újévi kupát is megtartották (Fotó: Vig Norbert)

Győr bármennyire nagy és sportszerető város, jelenleg két kiváló atlétikai klubot nem lehet fenntartani. A minőség, a szakmai gárda szétaprózódott, volt hogy egy váltóból két ember itt, kettő ott szerepelt, így most egy klubot képviselnek. Bízom benne, így, hogy minden egy klub színei alá került, jönnek az eredmények is” – mondta Papp Oszkár a GYAC elnöke.

A Horn Magyarország Kft. korábban is támogatta a Bercsényi DSE-t, a szponzor maradt a sportág mellett, és hároméves megállapodást írt alá a GYAC vezetővel.

Papp Oszkár és Lajtmann Zsolt (Fotó: Marcali Gábor)

„ A támogatásunknak nem a gazdasági hasznosságát keressük. Sokkal lényegesebb ebben az esetben a szponzoráció eszmeisége, hogy a tehetségek érvényesülni tudjanak, és a nagy nevek közé kerülhessenek” – mondta Lajtmann Zsolt, a Horn Magyarország Kft. ügyvezetője.

Az Olimpiai Sportpark adta lehetőségeknek köszönhetően a GYAC Kupán az indulók 60 méteres síkfutásban, 60 méteres gátfutásban, távol-, és hármasugrásban, valamint súlylökésben versenyezhetnek fedett pályán, a szabadtéren pedig diszkoszvetők mérhették össze tudásukat, az újonc korosztálytól a felnőttekig.A fiataloknak kiváló lehetőség volt a viadal arra, hogy meg tudják kezdeni a fedett pályás idényt, és nem az országos bajnokságokkal kell indítaniuk, és egyben befejezniük a szezont.

A GYAC atlétái közül abszolút kategóriában diszkoszvetésben Rédecsi Roland, 60 méteres síkfutásban pedig Kiss Máté lett ezüstérmes. Az U14-esek között 60 méter gáton Kapuy Ádám második, Polgár Zsófia harmadik lett. Az U16-os korosztályban Kapuy Júlia megnyerte az ötösugrást, Alexovics Dániel távolugrásban első és 60 méteren harmadik lett. Rédecsi Richárd súlylökésben végzett a harmadik helyen. Az U18-as mezőnyben Kovács Luca súlylökésben szerzett ezüstérmet. A versenyt a Magyar Atlétikai Szövetség is jegyzi, minden egyes eredmény felkerült korosztályonként a ranglistára.

Tekintse meg az eseményeken készült képgalériánkat!

Kapcsolódó témák: #atlétika | #GYAC | #Győr | #sport |