Rutinos cselgáncsozók állnak tatamira Győrben

Nagy Roland Illusztráció: depositphotos.com
2023.05.05. 11:51

Szombaton rendezik Győrben az Olimpiai Sportparkban a 24. Nyílt Masters Judo Magyar Bajnokságot. A verseny nyílt, vagyis külföldi résztvevői is lesznek. A masters OB-n a 30 év feletti cselgáncsozók indulhatnak.

Kovács János, a Vital Judo Club elnöke, az esemény szervezője azt is elmondta, hogy több korosztályban és súlycsoportban összesen 150-200 résztvevő küzd majd az érmekért. Az esemény azért is fontos a seniorok számára, mert a sportág egykori klasszisai ilyenkor találkozhatnak, feleleveníthetik a korábbi közös élményeket.

„Harmadik alkalommal rendezzük meg Győrben a masters korosztályok országos bajnokságát, érdekesség, hogy idén tizenöt ország judósai lesznek itt velünk. A cselgáncsozók között nagyon sokan vannak, akik az aktívak maradnak a harmadik iksz után is, de versenyszerűen már nem sportolnak, nekik nagyszerű lehetőség ez, hogy összemérjék tudásukat másokkal. Sűrű a mezőny az ilyen erőpróbákon, az előző magyarországi világbajnokságon például az én súlycsoportomban harmincnyolcan indultunk, tehát nehéz a masters viadalokon is jó eredményt elérni” – mondta Kovács János. A versenynek az Olimpiai Sportpark judocsarnoka ad otthont, a megnyitó szombaton 10.30-kor kezdődik, majd 11 órától délutánig a tatamikon zajlanak a fő események, a küzdelmek. A sportág korábbi győri legendái is ott lesznek a mezőnyben.

„Klemensits Zoltán, Danyi László, Nagy Jenő, Mózer Zsolt, Puter Ferenc, Krakovszki Zsolt biztos, hogy indul, én még nem biztos, hogy bevállalom most egy sérülés után a küzdelmeket. Annyi szép emlék köt össze bennünket, így élvezzük azt, hogy együtt vagyunk. A judo szeretete vonz minket ezekre az eseményekre, itt nem vérre megy a harc, nem a válogatottságért versengünk. Sok visszatérő résztvevő van, sokan megkedvelték a helyszínt, és elégedettek a szervezéssel, a színvonallal” – tette hozzá a Vital Judo Club elnöke.

Kapcsolódó témák: #cselgáncs | #Győr | #verseny |