Ricciardo a McLarenben folytatja, Sainz a Ferrariban

Fotó: Renault F1 Team
R. L.
2020.05.14. 11:21

Újabb mozaikdarab került a helyére, ami a 2021-es pilótakeringőt illetti a száguldó cirkuszban. Az ausztrál Daniel Ricciardo csapattársa a brit Lando Norris lesz, ezzel eldőlt, hogy a szezon végén távozik a csapattól Carlos Sainz, aki vörös overált ölt magára.

Sebastian Vettel hétfőn jelentette be, hogy 6 év után távozik a Ferraritól, helyére Carlos Sainz érkezik a Mclarentől. Riccardio pedig a Renault ülését adja fel Wokingért.

„Daniel már egy bizonyított futamgyőztes, akinek tapasztalata, energiája és elhivatottsága értékes adalék lesz a McLaren számára az élre való visszatérésünkért folytatott küldetés során” – mondta a csapatvezető, Andreas Seidl.

A hivatalos tájékoztatás szerint Carlos Sainz 2022 év végéig, 2 évre írt alá.„Nagyon boldog vagyok, hogy a Scuderia Ferrarinál vezethetek 2021-ben, és nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy milyen lesz a jövőm a csapattal. Addig viszont még előttem áll egy fontos év a McLarennel, és várom, hogy végre versenyezhessek velük az idei szezonban” – mondta a Ferrari közleményében Sainz.

Ricciardo érkezése Wokingba azt jelenti, hogy egy kiadó hely van a Renaultnál Esteban Ocon mellett, amiért a hírek szerint Fernando Alonso is bejelentkezett, de Sebastian Vettelt és Nico Hülkenberget is rebezsgetik az újságírók.

Toto Wolf a Mercedes csapatfőnöke jó kapcsolatot ápol Vettellel és tett a napokban egy kijelentést, miszerint minden csapat jól járna a pilótával, még a Mercedes is. Így az sem kizárt, hogy a német világbajnok a regnáló bajnok, Lewis Hamilton mellé szerződik a csillagosokhoz.

A 2021-es szabályváltoztatásokat egy évvel elhalasztották, így minden pilóta helyezkedik és próbál a legjobb autóba ülni. Egy biztos, az elmúlt évek egyik legnagyobb pilótakeringőjének kellős közepén vagyunk. Ha már versenyeket nem rendeznek, legalább ez nyújt némi izgalmat a szurkolóknak.

Kapcsolódó témák: #forma1 |