Széchenyi István Egyetem

Remekeltek a győri hallgatók az országos bajnokságokon

Fotó: SZE
Győr+
2022.06.02. 09:25

Női kosárlabdában, dzsúdóban, atlétikában és súlyemelésben is aranyérmeket, több versenyszámban dobogós helyezéseket szállítottak, de más sportágakban is nagyszerűen teljesítettek a győri Széchenyi István Egyetem sportolói a nemrégiben lezajlott Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokságokon (MEFOB). A kosarasok a torna megnyerésével automatikusan kijutottak a júliusi, lengyelországi Európai Egyetemi Játékokra.

A Széchenyi István Egyetem életében a sport kiemelkedő szerepet játszik, amely a sporttudományi képzések mellett a hallgatók mindennapjaiban is jelen van az egyetemi és egyetemhez kötődő sportegyesületek, valamint a szabadidős sportolási lehetőségek révén. Ennek is köszönhető, hogy hatalmas sikert aratott az UNI Győr-SZESE női csapata, amely a tavalyi bronzérem után az idén megnyerte az egyetemi bajnokságot. Dr. Barthalos István tanítványai az aranyérem megszerzésével kivívták, hogy képviselhetik Magyarországot a július közepén, Lengyelországban sorra kerülő Európai Egyetemi Játékokon.

A Széchenyi Egyetem SE (SZESE) dzsúdósai hasonlóan kitűnően szerepeltek. Sipőcz Richárd, Erdélyi Réka és Pryma Attila első, Kőhalmi Zoltán negyedik, míg Fóris Norbert ötödik helyezést ért el súlycsoportjában. Norbert különdíjat érdemelt azért, mert látássérültként a látók között versenyzett.

A súlyemelés 49 kilogrammos súlycsoportjában Talabér Szonja a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A frizbi az egyik legfiatalabb MEFOB sportág, amely a Széchenyi-egyetemen is nagy népszerűségnek örvend. A MEFOB Fesztivál frizbiversenyein két csapat indult az intézményből, így a hallgatók a bronzérem mellett egy negyedik helyezést is elértek. A vízilabda-bajnokságban a széchenyis nők negyedik, a férfiak a 12. helyen zártak.

Atlétikában is számos sikert arattak a széchenyis hallgatók, hiszen Döme Adél rúdugrásban első, Gedra Szabina Nikolett női 5000 méteres síkfutásban második, 1500 méteren negyedik, Fábián Orsolya pedig súlylökésben harmadik helyezést ért el.

Győr adott otthont a sárkányhajóversenyeknek, amelynek futamai a Mosoni Duna-holtágon, az Aranypart II-n zajlottak. A Széchenyi István Egyetem hajója 200 méteren és a Marathon Kupa időfutamában is második helyen futott be. A tízevezős MEFOB-ot a Margit-szigeti Duna-ágon rendezték, amelyen három – egyenként 11 fős – egység képviselte az intézményt. A női csapat negyedik helyen ért célba magyar, laoszi és marokkói hallgatókkal, míg az egyik férfi együttes hatodik lett jelenlegi és egykori hallgató tagokkal, a másik hajó pedig hetedik helyezést ért el magyar, mongol, mexikói, libanoni és mozambiki hallgatók közös eredményeként.

Az intézmény munkatársai is kivették a részüket a remek szereplésből. Asztaliteniszben Trencsényi Tibor második lett, míg teniszben dr. Gyömörei Tamás, az egyetem Testnevelési és Sportközpontjának központvezetője harmadikként végzett.

Forrás: Széchenyi István Egyetem

Kapcsolódó témák: #sport | #Széchenyi István Egyetem |