Evezés

Rekordkísérlet az OSP-ben

Fotó: Marcali Gábor
Németh Boglárka
2021.11.30. 13:51

Rekordkísérletre hívja a Győr városa és a Győri Atlétikai Club a mozogni vágyókat. Győr 750 éves királyi várossá válásának alkalmából 750 métert kell evezni ergométeren az Olimpiai Sportparkban, ahol nem a teljesítmény, hanem a részvétel számít. A 80 ergométerre 10 ezer embert várnak öt nap alatt a szervezők. A rekordkísérlethez a Győr+ Média munkatársai is csatlakoztak.

Feszültek az izmok az Olimpiai Sportpark tornacsarnokában kedd délelőtt. November 30-án kezdődött Győr város és a Győri Atlétikai Club közös rekordkísérlete, melyben arra kérik a győrieket, hogy evezzenek 750 métert. Győr idén ünnepli királyi várossá válásának 750. évfordulóját, így azt gondolták a győriek és győri közösségek számára is elérhető cél, ha 750 métert kell evezni. Papp Oszkár, a GYAC elnöke az esemény kapcsán kiemelte: “Itt valóban nem a teljesítmény a fontos, hanem a részvétel.”– ugyanis a sikeres rekordhoz 10 ezer emberre van szükség.

Az ergométereket a Győr+ Média munkatársai is birtokba vették.  “A városi rendezvény nyilván a városi médiához is hozzátartozik, ezért döntöttem úgy, hogy részt veszek ezen a megmérettetésen és lehúzom azt a 750 métert, ami valljuk be, nem egy megterhelő dolog.”- mondta el Iván Gábor, a Győr+ marketingvezetője, aki hozzátette nagyon jó érzés volt látni a sok embert, ahogy mindenki a saját tempójában tesz a rekordért. 

Nagy Roland, a Győr+ Rádió főszerkesztője is megragadta a képzeletbeli lapátokat. “Szerettem volna hozzátenni ehhez a rekord kísérlethez, hiszen itt nem a távolság számít, hanem az ,hogy hányan vesznek részt. Nagyon jó az, hogy nem vagyunk zsúfoltan, mindenki kényelmesen elfér, hiszen a szervezők a koronavírusra is gondoltak.”–  hangsúlyozta a főszerkesztő, aki szerint a hangulat is remek volt. 

Holpert Eszter Katalin, profi versenyző nem élete legjobbját “húzta” ,de szerinte 2 perc 55 másodperc 750 méteren azért annyira nem rossz. A fiatal tehetség szerint egy ilyen rekordkísérlet kiváló népszerűsítése az evezős sportnak is. 

Aki kedvet kapott, azt reggel 8-tól este 8-ig várják az OSP-ben. A magánembereket főként délután 13:30-tól, de akinek ideje csak a délelőttöt engedi, bármikor beugorhat evezni. Előzetes regisztráció nem szükséges, a rekord kísérlethez pedig szombatig lehet csatlakozni. A táv megtétele csupán 3-4 percet vesz igénybe.  A GYAC-osok emellett másik két rekordot is megdöntenének, a cél a női versenyzők 24, míg a férfi versenyzők 12 órán át tartó evezése. 

Fotó: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka