Rajt: a győri élversenyzők is vízre szállnak!

Szigeti Sándor
2023.05.05. 08:56

Takács Tamara négy év után győri színekben tér vissza, az olimpiai bajnok Kopasz Bálint ismét rajthoz áll, Takács Kincső és Balla Virág újra egy hajóban evez. Győri szempontból több érdekességet is tartogat a ma kezdődő első gyorsasági kajak-kenu válogató.

A hétvégi szegedi kajak-kenu válogató már a jövő heti világkupa jegyében telik, igaz nem mindenki számára. A világ- és olimpiai bajnok Kopasz Bálintnak például tavalyi eredményei alapján biztosított a helye a világkupán, így most nem kell a kvalifikációért harcolnia, de erőfelmérőnek számára is remek alkalom a viadal, így ott lesz a mezőnyben.

A győri élversenyzők közül a szegedi válogatón szoríthatunk még Erdőssy Csabának, Erdélyi Tamásnak és Kiss Balázsnak, a kenus hölgyek mezőnyében Takács Kincsőnek, aki az egyéni szám mellett az immár ferencvárosi színekben versenyző Balla Virággal 500 méteren megy párost.

Lesz egy nagy visszatérője is a mostani megmérettetésnek, hiszen a korábbi világ- és Európa-bajnok Takács Tamara újra győri színekben versenyez, és korábbi doppingvétsége miatt kapott négyéves eltiltása után most áll először rajthoz.

Érdemes lesz figyelni a győri fiatalokra, hiszen az U23 és az ifjúsági korosztály legjobbjai is vízre szállnak: Rumi Gergő, Aradi Bátor és Aradi Álmos, valamint Mikó Áron is képes lehet kiemelkedő eredményre.

A felnőtt, U23-as és ifjúsági válogatót mától vasárnapig rendezik a szegedi Maty-éren.

Kapcsolódó témák: #Győr | #kajak-kenu | #sport |