Polgármesteri elismerés a sikeres sportolóknak

Fotó: Ács Tamás
Ficsór Dávid
2021.09.30. 15:18

Kiváló eredményeket elért sportolókat fogadott csütörtökön, a Városházán Dr. Dézsi Csaba András polgármester és Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester.

Sipőcz Richárd és edzője fogadta a polgármester és a sportért is felelős alpolgármester gratulációját. Csütörtökön tovább folytatódott azoknak a győri sportolóknak a köszöntése, akik valamilyen nemzetközi, vagy hazai sikert értek el a közelmúltban. Sipőcz Richárd szeptember elején védte meg címét a luxemburgi junior cselgáncs Európa-bajnokságon a +100 kilogrammosok versenyében.

Jól éltem meg ezt a versenyt, elsősorban azért, mert megnyertem. De végiggondolva az ide vezető utat, azt, hogy a koronavírus és a sérülések után Niki nénivel sikerült újra felérnünk az Európa-bajnoki csúcsra, nagyon boldoggá tesz és hálás vagyok a felkészítésért” – mondta Sipőcz Richárd.

Dr. Dézsi Csaba András szívéhez nagyon közel áll a cselgáncs, hiszen gyermekkorától kezdve űzte ezt a sportágat, ma pedig a Magyar Judo Szövetség alelnöki tisztségét tölti be. „Örülök annak, hogy Győr városában egy ilyen tehetséges versenyző sportol. Nagyon szép sikert ért el most is, és reméljük felnőtt korában is tudja majd hozni ezeket az eredményeket. Ez egy rendkívül nehéz sportág, ami komoly felkészülést és kitartást igényel. Tapasztalatból mondom, hogy az ember néha magányosnak érzi magát, mert fel kell állni egyedül és egy másik emberrel megküzdeni. Ennek ellenére életre nevel” – hangsúlyozta a polgármester.

Sipőcz Richárd jövő héten már a korosztályos világbajnokságon versenyez. A győri judosnak 2019-ből már van egy harmadik helye, edzője szerint idén, egy fényesebb éremért mennek VB-re. „Nagyon kemény a felnőtt mezőny, de az U23 egy nagyon jó előszoba ehhez. Ezen a versenyen már felnőtt ranglista pontokat lehet szerezni, egyedüliként a junior megmérettetések között. 2019-ben már szerzett Ricsi egy bronzérmet, bár kabalából nem szoktam kimondani, de egy fényesebb éremért megyünk” – mondta Gyimesi Nikolett.

Csütörtök kora délután, a győri Városháza Zechmeister terme volt a másik helyszín. A tokiói paralimpián asztaliteniszben harmadik helyen végzett Szvitacs Alexát köszöntötte Dr. Dézsi Csaba András. „Fantasztikus dolog a sport, hiszen példaképeket nevel. Az, hogy győri sportolók ilyen sikereket aratnak, mint amilyet Alexa is, az rendkívül megtisztelő számunkra. Büszkék vagyunk rá, a felkészítőire, valamint az egyéniben és a párosban ötödik helyet szerző Arlóy Zsófiára is!” Büszkén mutatta bronzérmét a parasportoló a polgármesternek, Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármesternek és Dr. Kálmán Csilla egészséges életmódért felelős polgármesteri biztosnak.

Az elődöntőben elszenvedett vereség után még csalódott volt, most viszont már remek eredménynek tartja harmadik helyét a versenyző. „Utólag azt mondom, ez tényleg egy óriási sikernek számít, hogy bronzéremmel térhettem haza. Az adott pillanatban, amikor az ausztrál-kínai hölgy ellen elveszítettem az elődöntőt ott csalódott voltam, hiszen már 2:0-ra is vezettem. De abban biztos voltam benne, hogy amikor átveszem az érmem, már tiszta szívemből fogok örülni ennek az egésznek. Ha azt nézzük, hogy 2018-ban még a kórházi ágyamban feküdtem, és az életemért imádkoztak a szeretteim, három év múlva pedig bronzéremmel a nyakamban jövök haza a paralimpiáról, akkor tényleg egy csodálatos eredmény!” – mesélte élményeit Szvitacs Alexa, aki egy vérmérgezéshez hasonló szindróma következtében veszítette 2018-ban az egyik karját és lábujjait.

Alig, hogy vége lett a bronzmeccsnek, már el is kezdték a felkészülést a párizsi játékokra. Ezt már az edzője mondta az eseményen. Vígh Zsolt amellett, hogy Alexa trénere, a magyar para-asztalitenisz válogatott szövetségi kapitánya is.

„A tokiói utolsó labdaérintéstől kezdődött el a párizsi felkészülés, hiszen 2024 nagyon gyorsan itt van. Alexa kategóriájában nagyon erős kínai játékosok vannak, most az a legfontosabb, hogy az ő stílusukra felkészüljünk, hiszen a világ más országainak versenyzőitől még nem kapott ki. Ha ez sikerül, még fényesebb éremnek örülhetünk majd Párizsban” – mondta Vígh Zsolt.

Alexa párosbeli társa, akivel együtt ötödik helyen végeztek a parailmpián munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott részt venni a csütörtöki rendezvényen. Arlóy Zsófia kategóriájában, egyéniben is az előkelő pontszerző helyet szerezte meg.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #híradó | #köszönet | #városháza |