Úszás

Polgármesteri elismerés a bajnokoknak

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.12.17. 15:08

A kaposvári országos bajnokságon egyéniben aranyérmet szerzőket köszöntötte Dézsi Csaba András.

A Győri Úszó SE kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kaposvári nagypályás úszó országos bajnokságon, amelyet a legjobb csapatként zártak 8 arany, 7 ezüst és 3 bronzéremmel.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester az egyéni bajnoki címet szerzett versenyzőket, Jakabos Zsuzsannát (200 pillangón lett aranyérmes), Sebestyén Dalmát (100 pillangó, 200 vegyes), Lobanovszkij Maximot (50 gyors) és Szabó Szebasztiánt (50 pillangó), valamint edzőjüket, Petrov Árpádot a Városházán köszöntötte.

„Gratulálok nektek és az egész csapatnak ahhoz a nagyszerű eredményhez, amit elértetek, és kívánom, hogy az olimpián is megmutathassátok a tudásotokat!” – mondta a polgármester, aki a megszerzett aranyérmek mellé a Városháza ezüst emlékérmét adományozta.

„Fontos verseny volt az OB az olimpia szempontjából is, és a négy győri bajnok közül már hárman kvalifikálták magukat, de a közeljövőben Dalma is megválthatja a repülőjegyét Tokióba.” – méltatta a győri sportolók teljesítményét Petrov Iván sportért felelős polgármesteri biztos.

Sebestyén Dalma a Győrplusznak elmondta, örült az időeredményének, ami egyéni csúcs, de tisztában van azokkal a hibákkal is, amiket kiküszöbölve a szintidőn belülre kerülhet. „Arra törekszem, hogy ezt már a napokban, a Győr Openen megússzam, de ha nem jönne össze, akkor a márciusi OB-n szeretném kvalifikálni magam.”

Kapcsolódó témák: #elismerés | #úszás |