Perre készül a Budweiser a FIFA ellen

Győr+ Depositphotos.com
2022.11.21. 19:15

A Budweisert gyártó cég úgy határozott, hogy a világbajnokságot megnyerő válogatott országa kapja azt a hatalmas mennyiségű sört, amellyel a katari világbajnokságra készült, de az utolsó pillanatban bejelentett sörtilalom miatt nem tud eladni. - írja az m4sport.hu.

A vb szervezői a nemzetközi szövetséggel (FIFA) közösen mindössze két nappal a torna rajtja előtt jelentették be, hogy sörtilalmat vezetnek be a katari labdarúgó-világbajnokság stadionjaiban és azok környékén.

A rendező ország illetékesei és a FIFA közötti megbeszélés eredményeként az a döntés született, hogy az alkoholos italok árusítását a szurkolói zónákra és egyéb, a szurkolók körében népszerű célállomásokra, valamint engedéllyel rendelkező helyszínekre koncentráljuk, a stadionok területéről viszont kivonjuk a sörárusító pontokat” – közölte pénteken a FIFA.

Sajtóhírek szerint a Budweiser a FIFA egyik főszponzoraként szerződésszegés miatt perre készül a futballszövetség ellen, a rajta maradó, 75 millió euró értékű sörrel kapcsolatban pedig úgy döntött, hogy azt annak az országnak adják, amelyiknek a válogatottja megnyeri a világbajnokságot. ” – adta hírül az m4sport.hu.

Igaz, hogy nem foci, igaz, hogy nem Katar, viszont jó hír, hogy Győrben semmifelé korlátozás nem vonatkozik a sörfogyasztásra, sőt a sörfőzésre sem! Olyannyira nem, hogy hamarosan megtartják Győr első amatőr sörfőző versenyét is, amelyeről részletek itt olvashatók:

Illusztráció: depositphotos.com