Győri ikon

Patkás Tamás lett Győr Parasport Nagykövete

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2020.11.27. 13:36

Dr. Dézsi Csaba András polgármester felkérte Patkás Tomi „Rockyt”, hogy képviselje városunk egészségkárosult sportolóit a Tokiói Nyári Olimpiai Játékokig, mint Győr Parasport Nagykövete.

„Patkás Tamás egy győri ikon, aki olyan emberfeletti teljesítményekre képes, amelyek ép embertársainak is becsületére válna. Ő tehát egy példakép, és méltó arra, hogy sportnagykövetként képviselje a várost, képviselje a parasportolókat. Ezért őt kértem fel a feladatra.” – mondta el a polgármester a felkérő levél átadásakor.

„Nagy megtiszteltetés számomra ez a felkérés, célom, hogy ezt a lehetőséget a sérült sportolók mindennapjainak és a versenyekre való felkészülésük segítésére fordítsam.” – nyilatkozta Patkás Tamás.

Fotó: O. Jakócs Péter

Hozzátette, érdemes felkutatni azokat a sportolókat is, akik ma nincsenek fókuszban. Saját terveiről kifejtette, nyílt vízen már keresztülúszta a világot, de most óriási kihívás, hogy elkezdett medencében edzeni, a saját maga által használt technikát a szabályos úszás váltja fel, amivel sokat faraghat idején, így a teljesítményét is tovább tudja fokozni.

Kapcsolódó témák: #Győr | #parasport | #Patkás Tamás |