Kézilabda

Orosz győzelem a másik párharcban

Fotó: O. Jakócs Péter
Pulai Sarolta
2021.03.19. 21:40

Szorosnak és izgalmasnak ígérkezett a csoport másik találkozója az Oroszország- Szerbia mérkőzés. Az este nyolc órakor kezdődő mérkőzést nagy iramban kezdték a játékosok és az első játékrészben váltakozva estek a találatok. A félidő 17-13 -as eredménnyel zárult. A második játékrészben ismét a kemény védekezésé volt a főszerep. Az oroszok őrizték végig előnyüket így magabiztos 29-24-es orosz győzelem született.

Makeeva találatával kezdődött meg a mérkőzés, aztán Sedoykina egy védéssel mutatkozott be és már támadhattak is újra az oroszok.

A gyors lerohanásból Managarova talált be és már két góllal vezetett a piros mezes együttes. Nem késett sokat a szerb gól sem, egy támadásból Stoiljkovic volt eredményes. A kezdeti gyors gólváltás után lelassítottak a csapatok és a kemény védekezésnek, valamint mindkét kapus védésének eredményeként az első tíz percben mindössze 3-3-as állást mutatott a kivetítő.

Ettől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok. Végül az első játékrész utolsó tíz percében tudott több góllal ellépni ellenfelétől az orosz alakulat.

A masszív orosz falnak, Sedykina védéseinek és a pontos befejezéseknek köszönhetően négy gólos előnyből az orosz csapat várhatta a második félidőt.

A szerbek kezdték a második harminc percet, de első támadásból sem ők sem az ellenfél nem tudott betalálni. A második percben piroslappal volt kénytelen elhagyni a játékteret Stoiljkovic.

Az első találatig több mint két percet kellett várni, amikor is Trifunovic vette be az oroszok kapuját. Ám erre két góllal válaszoltak az oroszok Managarova és Sen találatainak köszönhetően.

A tizenharmadik percben két gólra zárkózott a szerb együttes, ezért Alekseev kikérte idejét. Az utolsó tíz percre fordulva őrizte előnyét az orosz csapat és a huszonharmadik percben már öt góllal vezetett szerb ellenfele ellen.

A végeredmény 29-24 az oroszok javára, a legeredményesebb játékos pedig a 7 gólig jutó Vyakhireva lett.

Holnapi nap programja:

17:00 Magyarország- Szerbia

20:00 Oroszország- Kazahsztán

A találkozókról folyamatosan beszámolunk a Győr+ Online-on, érdemes visszatérni!

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #kézilabda | #női kézilabda |