Győr Európai Judováros

Olimpiai kvalifikációs judoverseny az Audi Arénában

Pécskai István Fotó: judo.hu
2024.02.10. 11:43

Február 10-én, szombaton és 11-én, vasárnap olimpiai kvalifikációs judoversenyt rendeznek Győrben. Az Audi Arénában sorra kerülő European Open-viadalon három tatamin, tizennégy súlycsoportban versengenek majd a sportolók az érmekért és a kvalifikációs pontokért.

Negyvennégy hazai versenyzőt jelöltek a részvételre, tehát mindkét napon nagy szükség lesz a szurkolók támogatására. Az Audi Arénába ezen a hétvégén ingyenes lesz a belépés. Harminc ország több mint 400 sportolóját várják az eseményre, amelyre óriási az érdeklődés.

„A győri verseny nagyon jó lehetőség azoknak a cselgáncsozóknak, akik szoros harcban állnak az olimpiai kvalifikációért” – mondta dr. Tóth László, a sportág hazai és európai szövetségének elnöke. Győrben idén serdülő, ifjúsági és veterán Európa-kupát is rendeznek, sőt a sérült gyerekek számára is lesz európai judoviadal. „A világon nem lesz olyan város, amely ilyen sok nemzetközi eseménynek ad otthont 2024-ben, ezért az Európai Judo Szövetség vezetőségének döntése értelmében Győr megkapja az Európai Judováros elismerést. Ezt minden évben három város nyerheti el, a díjat a februári olimpiai kvalifikációs viadalon adjuk majd át” – tette hozzá dr. Tóth László.

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármesterének életében fontos szerepet játszik a judo, hiszen régóta cselgáncsozik, emellett a hazai szövetség alelnöki posztját is betölti. „Rendkívül megtisztelő, hogy ilyen rangos díjat kapunk, mindent megteszünk, hogy Győr a magas színvonalú események megrendezésében jó partner legyen. Mindez nagy lehetőség számunkra, egyben nagy felelősség is. Természetesen nem előzmény nélküli, hogy ilyen lehetőségeket kapunk, hiszen Győr már számos komoly és színvonalas nemzetközi sportesemény rendezésén van túl” – fogalmazott a polgármester.

Kapcsolódó témák: #Győr | #judo | #sport |