Nyolcat rúgott a Honvédnak, és elődöntős a kupában az ETO

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.03.06. 16:21

A Simple Női Kupa 5. fordulójában az ETO FC Győr női labdarúgó-csapata a Budapest Honvéd otthonába látogatott.

Nagy iramban kezdtek a csapatok a Magyar Kupa mérkőzésen. A ETO már a 2. percben Süle révén helyzetbe került, ebből az akcióból azonban még nem született gólt. Nem úgy, mint az ezt követő szögletből, Savanya beadását a hosszún érkező White fejelte a hálóba 0-1. A 17. percben Kovács L. húsz méteres bombája a felső lécen csattant. A 19. percben egy szép győri akció végén McCarthy lövése kötött ki a hazai kapuban 0-2. A 26. percben McCarthy nagy bedobása után White okosan emelt a kapuba 0-3.

A 28. percben Savanya távoli szabadrúgása a felső lécet találta telibe. A 34. percben Vacter szép szóló után húsz méterről célozta meg a bal alsó sarkot, lövése a hálóban kötött ki 0-4. Három perccel később Süle beadását Vachter közelről fejelte a kapuba 0-5. Az első félidő utolsó percében egy kombinatív akciót követően Vachter varázsolta McCarthy fejére a labdát, aki közelről nem hibázott 0-6.

Az első félidőben nagy iramban estek egymásnak a csapatok, de a győri akciók nagy része góllal zárult, így már ebben a játékrészben eldőltek a lényegi kérdések.

Szünetben több cserét is végrehajtott Dörnyei Balázs vezetőedző. A második félidő már közel sem volt olyan, mint az első. Az 54. percben Frajtovic lövése a bal kapufa tövéről pattant az alapvonalon túlra. A 64. percben, a szórványos hazai akciók egyikénél, egy védelmi megingásunkat kihasználva Kovács A. szépített 1-6. A 83. percben McCarthy szlalomozott szépen a védők között, beadását a hosszún érkező Sali közelről lőtte a kapuba 1-7. A 86. percben, egy baloldali beadást követően Petrovics szép mozdulattal lőtt a kapuba 1-8.

Az NB I-re pályázó Honvédot dicséret illeti, hiszen nem állt be a kapuja elé, hanem egy nyílt találkozót játszott címvédő a győri együttes ellen, amely főleg az első félidőben nyújtott teljesítményével fölényesen jutott be az elődöntőbe.

Budapest Honvéd – ETO FC Győr 1-8 (0-6)

Budapest, Honvéd MFA Utánpótlás Központ. V.: Hartung (Topálszki, Szabó L.).

Budapest Honvéd: Széchenyi – Pozsár, Sipőcz (Szabó J. 83’), Ambach, Nagy E., Dénesová, Hortobágyi, Katona (Kós 83’), Nádudvari, Hajpál, Kovács A. (Wittner 83’). Vezetőedző: Masaryk Martin.

ETO FC Győr: Borok – Kovács L., Nagy F., Frajtovic (Nagy Sz. 54’), Öreg, McCarthy, Süle (Horváthová 46’), Zágonyi, Savanya (Sali 46’), White (Petrovics 46’), Vachter (Ladhani 46’). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: Kovács A. (64’) ill. White (2’, 26’), McCarthy (19’, 45’), Vachter (34’, 37’), Sali (69’), Petrovics (83’).

Ezzel az ETO-Honvéd dupla csata első felvonása győri győzelemmel zárult.

A csapat ezzel a győzelemmel hangolt a hétvégi bajnoki rangadóra, melyet szombaton az MTK ellen vív.

Dörnyei Balázs: – Örülünk neki, hogy sikeresen abszolváltuk ezt a mérkőzést. Egyrészt eredményesen játszottunk, másrészt megúsztuk sérülés nélkül. Nagyon fontos volt, hogy minél több időt együtt töltsünk, és megtaláljuk a formánkat. Fontos céljaink vannak, a kupában is döntőt szeretnénk játszani, várjuk az ellenfelünket az elődöntőre.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #Győr | #Magyar Kupa | #női labdarúgás |