ETO FC

Női bajnoki döntő: előny a Fradinál

Fotó: eto.hu
Szigeti Sándor
2022.05.26. 19:49

A történelmi Magyar Kupa siker után ismét történelmet írna az ETO FC női labdarúgócsapata! A hölgyek ma este Budapesten léptek pályára a bajnoki döntő első mérkőzésén.

A fantasztikus áprilisi kupasikert követően a duplázást, vagyis a bajnoki cím elhódítását is megcélozta az ETO FC női labdarúgó csapata. A mivel a győri lányok a második helyen végeztek a bajnoki pontvadászatban, bejutottak a fináléba, ahol a Ferencváros az ellenfél.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc nyitó találkozóját ma este rendezték meg Budapesten, a Kocsis Sándor Sportközpontban. A meccsre szurkoló busz indult Győrből, több mint ötven ETO-drukker biztatta a helyszínen a lányokat.

Az első találkozó azonban sok örömet nem tartogatott számunkra: a Ferencváros a szerencsés vezető gól megszerzését követően irányította a mérkőzést és magabiztos játékkal győzött 4-1-re. A mieink szépítő gólját a három perces hosszabbítás utolsó percében Cameron szerezte.

Dörnyei Balázs, az ETO vezetőedzője a meccs után így értékelt:Nem játszottunk jól, nagyon buta gólokat kaptunk. Lehet ezt szépíteni, de az igazság sajnos az, hogy megijedtünk a lehetőségtől. Mindössze annyit kértem a csapattól, hogy menjünk ki a pályára és nehezítsük meg a Fradi dolgát. Ez ma nem sikerült, de bízunk a sikeresebb folytatásban.

A hölgyek jövő héten kedden hazai pályán köszörülhetik ki a csorbát, a döntő második találkozóját ugyanis ekkor rendezik Győrben.

Korábban a témában: