Kupagyőztes az ETO FC női csapata!

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
MTI
2022.04.27. 20:18

Az ETO FC Győr 1-0-ra legyőzte a Haladás-Viktória csapatát a labdarúgó Simple női Magyar Kupa szerdai döntőjében, melyet az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendeztek.

A második félidő elején Savanya Csilla karjára pattant a labda a tizenhatoson belül, ezért büntetőhöz jutottak a szombathelyiek, ám Herczeg Andrea lövését a jó irányba vetődő Jekatyerina Szamszon kivédte. A hatvanadik percben egy szöglet után Nagy Fanni szerezte a győztes gólt a győrieknek.

Az ETO korábban egyszer, 2017-ben jutott a fináléba, de akkor ezüstérmes lett. A Haladás-Viktóriának ez volt az ötödik kupadöntője, mérlege három siker mellett immár két vereség.

Budapest, 2022. április 27. Öreg Cintia Mónika, az ETO FC Gyõr (b) és Ana-Maria Vladulescu, a Haladás Viktória játékosa a labdarúgó Nõi Magyar Kupa döntõjében játszott mérkõzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2022. április 27-én. MTI/Szigetváry Zsolt

A női kupadöntő előtt szintén az MTK pályáján rendezték a férfi Amatőr Kupa fináléját, amelyben a MOL Magyar Kupában legtovább jutott két amatőrcsapat, a VSK Tököl és Szegedi VSE-Pizzamonster találkozott. A mérkőzést 1-1-es rendes játékidőt követően hosszabbításban 3-1-re a szegediek nyerték meg a 82. perctől emberhátrányban lévő tököliek ellen.

Kapcsolódó témák: #ETO | #labdarúgás |