Népes csapattal vesz részt a Széchenyi István Egyetem az Európai Egyetemi Játékokon

Győr+ Fotó: Adorján András/Széchenyi István Egyetem
2024.07.11. 07:51

Minden idők legnagyobb magyar küldöttsége vesz részt a hivatalosan pénteken rajtoló Európai Egyetemi Játékokon Debrecenben és Miskolcon. A győri Széchenyi István Egyetemet 17 sportoló képviseli a monstre rendezvényen.

Az 1965-ös nyári Universiade óta a legnagyobb sporteseményre kerül sor Magyarországon: a Debrecen és Miskolc lesz a házigazdája az Európai Egyetemi Játékoknak július 12. és 24. között. A hatodik alkalommal megtartott rendezvényen a kontinens egyetemeinek sportolói mérik össze tudásukat, felsőoktatási intézményeiket képviselve.

Az összesen 17 sportágat felvonultató multisporteseményre 35 ország 428 egyeteméről 3800 sportolót, valamint ezer kísérőt és hivatalos személyt várnak. Ezer önkéntes segíti a világverseny sikeres lebonyolítását.

A játékokon minden idők legnagyobb magyar küldöttsége vesz részt: 22 hazai felsőoktatási intézményből 581 sportolót és 110 kísérőt regisztráltak. A Széchenyi István Egyetemet 17-en képviselik. Ábrahám Titanilla, Darida Blanka, Erdélyi Réka Virág, Kőhalmi Zoltán, Olasz Attila, Szeredás Botond Bence, Tóth Richárd és Vida András cselgáncsban, Petrovics Péter pedig kick-boxban indul. Rajtuk kívül pályára lép a 3×3-as férfi- és női kosárlabdacsapat is (Hagen Tamás, Sólyom László, Tóth-Erdei Bálint és Bakon Csanád, illetve Bánszegi Borbála, Mihály Emma, Rozman Lilla Anna és Baffy Fanni).

Dr. Gyömörei Tamás, a Széchenyi-egyetem Sport- és Rekreációs Központjának vezetője elmondta: nagy várakozással tekintenek a számukra is hazainak számító játékokra.

„Hallgatóink az utóbbi években fényes érmekkel kényeztették intézményünket a nemzetközi megmérettetéseken – fogalmazott. Fehérvári Eszter az egyetemi világbajnokságon múlt héten evezésben elért bronzérme után elsősorban Gyimes Nikoletta dzsúdós tanítványaitól várunk újabb fényes medálokat, de a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokságon győztes női kosarasaink is reménykedhetnek a dobogóban, hiszen ők már több alkalommal szerezhettek nemzetközi tapasztalatot.”

Forrás: Széchenyi István Egyetem