Marozsán nem, de Fucsovics behúzta! Felrobbant az aréna Tatabányán!

szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn
2024.02.02. 18:39

A korábban győri színekben teniszező, jelenleg a világranglista 57. helyén álló Marozsán Fábián és a 2021-ben 50. helyen álló Dominik Koepfer összecsapásával indult a a Davis Cup selejtezője pénteken. A Magyarország-Németország találkozón a hazai csapat első számú játékosa sajnos nem húzta be a mérkőzést, de az őt követő Fucsovics Márton nagyot menetelt, így az első nap végén 1-1 az eredmény.

Ahogy arról korábban portálunk is beszámolt, február 2-án és 3-án tartják hazánkban a Magyarország-Németország Davis Cup selejtezőt.

A Győr+ Média is örömmel látogatott el az eseményre, hiszen amellett, hogy Győrben is hatalmas hagyománya és kultúrája van a sportágnak, a rendezvény az egyik legnagyobb teniszünnep.

Ezt jelzi az is, hogy már kapunyitás előtt rengeteg érdeklődő várta, hogy kinyisson a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok, ahol teltház előtt léptek pályára a játékosok.

A szerdai sajtótájékoztatón portálunknak Marozsán Fábián elmondta, hogy betegséggel küzdött, de reméli sikerül péntekre regenerálódnia. Sajnos a bravúr azonban elmaradt, Fábi az első szettet 6-2-re elvesztette. A folytatásban hatalmasat küzdött, olyannyira, hogy a második menet végén, a tie break-ben 6–1 után a magyar teniszező három meccslabdát is hárított, de a negyedik már nem jött össze.

A mérkőzést követően a klasszis értékelte a játékot. “Sajnos érezhető volt, hogy nem vagyok a legjobb formában. Az Ausztráliában szerzett sérülésem, majd a betegségem miatt kevesebb lehetőségem volt edzeni, de próbáltam a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből, sajnos most ennyire volt csak elég. Nem volt dinamikus a mozgásom, de fejben sem voltam ott, és ez egy TOP100-as játékos ellen kevés. Jól játszott az ellenfelem, az első szettben nem is igazán tudtam kibontakozni” – fogalmazott Marozsán Fábián. Mint mondta az, hogy a holnapi napon játszik-e az függ a mai második mérkőzés kimenetelén is, de természetesen mindenről a kapitány, azaz Nagy Zoltán dönt.

Koepfer győzött így a vendégek megszerezték a vezetést, de semmi nincs veszve, jelenleg minden idők legeredményesebb magyar teniszezője, Fucsovics Márton harcol Jan-Lennard Struff ellen. Marci az első szettet hatalmas játékkal behúzta 6-3-ra.

Marci a németek legjobbját óriási játékkal két szettben, 6-3, 7-5-re verte. “Úgy érzem, hogy nyomás nélkül mentem fel. Az elmúlt egy-két hónapban nem nagyon jöttek az eredmények, így ma nagyon szerettem volna nyerni. A Davis Cup miatt és a lelkem miatt is kellett ez a győzelem. Érdekes, de nem éreztem mégsem annyira a játékot, az volt a kulcs, hogy jól szerváltam, kétszer meg tudtam brékelni. Struff nagyon erős játékos, fantasztikus mérkőzés volt. Egész héten keményen edzettem, 100%-osnak érzem magam, köszönöm a közönségnek a szurkolását, nagyon sokat jelentett, jó érzés lesz holnap visszajönni, hogy 1-1 lett a mai nap végeredménye” – fogalmazott a kiválóság a meccs végén.

Szombaton 13 órától folytatódnak az összecsapások, egy egyéni és két páros viadallal.

Kapcsolódó témák: #Davis Cup | #tenisz |