Felkészült a magyar csapat, Zverev lemondta a Davis Cup-ot

Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn
2024.01.31. 16:29

Nagy ünnepre készül a hazai tenisztársadalom, hiszen pénteken és szombaton tartják a Magyarország-Németország Davis Cup összecsapást. Az esemény sajtótájékoztatóját szerdán tartották a rendezvénynek otthont adó tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban. Mint kiderült a hazaiak nagyon várták a németek egyik kiválóságát, de Alexander Zverev betegség miatt mégsem vesz részt a tornán.

Kemény időszak van a sportolók mögött, hiszen éppen csak most érkeztek haza Melbourne-ből, ahol az Australian Openen szerepeltek a magyar teniszezők. Nagy Zoltán mégis három játékosát is elhozta a szerdai sajtótájékoztatóra. „Az első pár nap a regenerálódásról szólt, hétfőn kezdték el Tatabányán a felkészülést a fiúk. Próbálunk a saját ritmusunkban edzeni, taktikailag az aktuális ellenfelekre fogunk fókuszálni” – fogalmazott elsőként a hazaiak vezetője.

Öt év telt el azóta, hogy Davis Cupon utoljára találkozott a két csapat, és azóta rengeteget változtak a magyar játékosok. Arra az újságírói kérdésre, hogy mi lehet ennek az oka, hogy Magyarország ilyen sikeres sportolókat tud indítani Nagy Zoltán úgy válaszolt: „Profik a játékosok, már juniorban is nagyszerű eredményekkel büszkélkedhettek, amihez nem kell más mint kemény munka, a munka pedig meghozza a gyümölcsét” – tette hozzá a Davis Cup válogatott kapitánya.

Mint kiderült a németek kiválósága Alexander Zverev fertőzéses megbetegedése miatt mégsem jön a tornára, hiába készült a teniszező, le kellett mondania a Davis Cup-on való szereplését. Nagy Zoltán ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „A német csapat Zverev nélkül is nagyon erős!”

A sajtótájékoztatón Marozsán Fábián erre reflektálva arról beszélt, az, hogy Zverev nem jön talán pozitív hír, hisz nagy kihívás a németek ellen pályára lépni, de úgy véli jó úton halad a csapat. „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy eredményesek legyünk a torna mindkét napján. Ausztráliából jöttem haza, de volt egy rövid betegségem, próbálok visszajönni és erősödni, remélem fizikálisan is teljesen rendben leszek a mérkőzésekre!”

Fábi elmesélte, hogy az első nagy tenisz élménye éppen az volt, amikor Magyarország korábban, évekkel ezelőtt játszott a németekkel. „Nagy öröm, hogy most már csapattagként lehetek jelen ezen az összecsapáson. Minden játékos azért küzd, hogy kimehessen a pályára és képviselhesse hazáját. Teltház előtt lépünk majd pályára ami önmagában nagy dopping, nagyon várjuk a közönség biztatását” – tette hozzá a korábban győri színekben játszó tehetség.

Valkusz Máté hozta a tőle megszokott jókedvet a szerdai találkozón. „Nem titok én Zverev ellen készültem” – mondta nevetve. „Nagyon jók az edzések. Inkább a párosra vagyok bevethető, de nagyon várom az összecsapásokat, itt vagyok, mindenben amiben tudok segítek. Jó minden” – tette hozzá.

Michael Kohlmann a németek kapitánya úgy fogalmazott örömteli, hogy itt lehetnek Magyarországon, izgatottan várják a mérkőzéseket, de természetesen nagyon sajnálják, hogy Zverev nem lehet benne a keretben. „Miután hazaért Ausztráliából is folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, de egészségi állapota miatt nem tud most velünk tartani. Szombatig lehet, hogy felgyógyult volna, de a biztosra mentünk. Egyébként nagyon pozitív vagyok a csapatommal kapcsolatban, de bármi megtörténhet, azt mondanám 50-50% az esély, hisz kiváló ellenfeleink lesznek” – árulta el a szakember.

Kapcsolódó témák: #Davis Cup | #tenisz |