Labdarúgás

Nehéz győzelem Andorra ellen

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Győr+
2021.09.08. 22:36

Győzelemmel zárt a magyar válogatott a szeptemberi selejtezők során.

A szeptemberi fordulók harmadik, utolsó meccsét Andorra ellen vívta Magyarország a 2022-es, katari világbajnokság selejtezősorozatában. Anglia ellen egy eredményében nem, de a gólok számában váratlan vereséggel kezdtünk. Albánia ellen pedig egy fájdalmas, elkerülhető verésbe futottunk bele.

Ezek után Andorra ellen kimondott elvárás volt egy magabiztos győzelem, amit sikerrel abszolvált a nemzeti tizenegy.

Nagy mezőfölény jellemezte az első félidőt a magyarok javára, Andorra pedig a szokásos, szabálytalanságokkal tarkított játékát játszotta. Hamar megbosszulták magukat a faultok, a 9. percben büntetőhöz jutott a hazai csapat, amelyet Szalai Ádám értékesített, ezzel volt 1-0 a javunkra.

Gyorsan jött a második gól, a folyamatosan támadó magyar csapat a 18. percben jutott szöglethez, amit Botka Endre fejelt a kapuna, így módosult 2-0-ra az állás.

Ezután érezhetően visszavettünk, néha egészen visszaszorultunk a kapuhoz, de a félidő második fele nagyrészt eseménytelenül telt.

A félidőben Marco Rossi becserélte Szoboszlai Dominikot Kleinheisler helyére, és Sallói Dániel is feljött Sallai Roland helyett. A 65. percben Gazdag jött Nagy Ádám helyére, Andorra még ekkor sem cserélt.

A 66. percben elég nagy keveredés után többszörös ziccerbe kerültek, és csak a videóbíró mentett meg minket attól, hogy öngóllal egyenlítsünk ki Andorrának.

Érezhetően pontatlanabb lett a játékunk, és bár komoly veszélyt nem jelentett Andorra, többször is támadást vezethettek a hazaiak hibájából építkezve. A 81. percben egy szabadrúgásból némi egy átívelt labdából szépített Llovera, így 2-1 lett az állás, és ezzel szorossá vált a meccs. Andorra utoljára 2009-ben szerzett idegenben gólt vb-selejtezőn, Fehéroroszország ellen. Érezhetően felpörögtek a vendégek. Az utolsó percekben is okoztak nehézséget, a hosszabbítás utolsó percében még szabadrúgásból veszélyeztettek.

A csoport másik két meccsén Albánia 5-0-ra verte San Marinot, Anglia pedig 1-1-et játszott Lengyelországgal, így a következő sorrend alakult ki, így várhatjuk az októberi meccseket:

Grafika: eredmenyek.com