Labdarúgás

Négy helyen változtatott a kezdőcsapaton Marco Rossi

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Ficsór Dávid
2021.09.05. 17:19

Ma este hattól folytatja szereplését a Magyar Labdarúgó Válogatott a világbajnoki selejtező csoportjában. A Marco Rossi vezette gárda Elbasanban Albánia legjobb tizenegyével mérkőzik meg.

Az angoloktól elszenvedett hétközi súlyos vereség után kevés szó esett a futballról, nem az eredménnyel foglalkozott elsősorban a nemzetközi és a magyar sajtó sem. Pedig lett volna miről beszélni, hiszen az elmúlt időszak legnagyobb arányú vereségét szenvedte el a magyar válogatott.

Amellett, hogy Anglia második lett az EB-n és a keret összértéke sokszorosa a mienkének, a piros-fehér-zöld csapat gyenge napot fogott ki. Szokták mondani, hogy egy ilyen sűrű programnak is megvannak az előnyei, hiszen viszonylag hamar lehetőség nyílik a javításra. Három nap után Albániában lehet kiköszörülni a csorbát, ezzel pedig életben tartani a válogatott világbajnoki álmait. Nem lesz azonban könnyű dolga Gulácsi Péteréknek, annak ellenére sem, hogy a magyar és az albán válogatott eddig hatszor találkozott egymással, a mérleg a mieink felé billen: öt győzelem, egy döntetlen. A gólkülönbség meggyőző magyar fölényt mutat: 19–0, vagyis még gólt sem rúgtak nekünk az albánok. Az ellenfél játékoskeretében azonban több olyan játékos is megtalálható, akik európai elit bajnokságokban szerepelnek. Érdekesség, hogy Ramadani (MTK) és Uzuni (FTC) személyében két magyar bajnokságban pallérozódó tagja is van az Albán keretnek.

Marco Rossi négy helyen változtatott Anglia elleni kezdőcsapatán:

Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Botka, Kleinheisler, Nagy Á., Szoboszlai, Fiola – Gazdag, Sallai. 

Vélhetően marad a háromvédős szisztéma. Kikerült a csapatból Kecskés és Bolla, akik az angolok ellen bizonytalannak tűntek, helyükre bekerült Lang Ádám és Botka Endre. Nagy Ádám letöltötte eltiltását, így a labdakihozataloknál kulcsszerepet játszó középpályás elfoglalhatja helyét a hatos pozícióban. Schäfer András a hasznos játéka ellenére a kispadon kezd, Gazdag Dániel váltja. Sallai mellé pedig Szoboszlait tolja fel a kapitány második csatárként, hiszen Szalai Ádám PCR-tesztje pozitív lett a mérkőzés előtti hivatalos covid-teszten (utána negatív mintát produkált a csapatkapitány).

Gulácsi Péter vezetheti majd ki a válogatottat a mérkőzésre, rá bízza a vezérszerepet Marco Rossi. Egy biztos, ez a meccs más lesz, mint az angolok elleni, hiszen vasárnap este nem a védekezést kell majd előtérbe helyezni. Vélhetően dominálni szeretne a magyar válogatott és magabiztos játékkal, idegenben legyőzni a kellemetlen Albániát. Szurkoljunk tehát a nemzeti tizenegynek! Hajrá Magyarok!