Négy évig őrizték a veretlenséget, most vége

Illusztráció: Vig Norbert
MTI
2022.02.19. 19:36

A női kézilabda Bajnokok Ligájának utolsó csoportkörében a norvég Vipers Kristiansand otthonába látogatott a BL-ben évek óta veretlen Audi ETO.

Az ötszörös BL-győztes ETO rekordot jelentő, hetven mérkőzésből álló veretlenségi sorozattal büszkélkedhetett, ebben az időszakban 62 győzelem és nyolc döntetlen volt a mérlege. A statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele.

A győriek így 13 győzelemmel és egy vereséggel zártak a B csoport élén, de az már korábban eldőlt, hogy a negyeddöntőbe jutnak, vagyis nem kell pályára lépniük a rájátszás első fordulójában.

Remek védekezéssel kezdett az ETO, így a norvégok már a tizedik percben, 2-4-es állásnál időt kértek. A 19. percben még 10-7-re vezettek a győriek, a cserejátékosok érkezésével viszont nagyot változott a játék képe. Az egyre kevesebb hibával játszó Vipers a 25. percben vezetett először, és mivel sorozatban három góllal zárta az első félidőt, a szünetben 16-13-os előnyben volt az egyre több támadást elhibázó vendégekkel szemben.

A második felvonásban nyitott védekezésre váltott az ötszörös BL-győztes Győr, de a hazaiak Tomori Zsuzsanna irányításával továbbra is remekül védekeztek, Katrine Lunde bravúrosan védett, így csapatuk egy ideig magabiztosan őrizte előnyét (25-21). Miután a norvégok néhány kulcsembere pihenőt kapott, az ETO lendületbe került, egy 5-0-s szériával fordított, erre viszont egy időkérés után négyes gólsorozattal válaszolt a címvédő. Az utolsó percben az egyenlítésért támadhatott a Győr, ám Veronica Kristiansen lövését Lunde kivédte, így az ETO több mint négy év után újra vereséget szenvedett a BL-ben.

A vendégeknél Anne Mette Hansen, a hazaiaknál Isabelle Gulldén és Marketa Jerabkova zárt hat góllal. A norvégoknál Tomori Zsuzsanna nem talált a hálóba. Lunde 13, a túloldalon Silje Solberg hat, Laura Glauser négy védést mutatott be.

A két csapat ötödik egymás elleni BL-mérkőzésén négy győri siker után először nyert a Vipers.

A Győr 13 győzelemmel és egy vereséggel a B csoport első helyén végzett. A Ferencváros nyolc sikerrel, három döntetlennel és három vereséggel az A csoport harmadik helyén zárt, és a rájátszás első körében – a negyeddöntőbe jutásért – a szlovén Krim Mercator Ljubljana vagy a svéd IK Sävehof lesz az ellenfele.

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #Győri Audi ETO KC |