Nagyot szólt a WHB Győr Rally! Fotókon mutatjuk a vasárnapi versenyt!

Németh Boglárka, P. Csapucha Adrienn Fotó: Vig Norbert
2023.09.10. 15:54

Ahogy arra számítani lehetett óriási érdeklődés közepette mérték össze tudásukat a sportág hazai képviselői városunkban. Izgalmas és mozgalmas volt a WHB Győr Rally, fotósaink egész nap a belvárosban voltak, hogy ne maradjunk le a benzingőztől fűtött, lóerőktől lüktető megmérettetésről.

Ahogy arról portálunk beszámolt, már a vasárnap reggeli program is rengeteg izgalmat tartogatott, a showtime produkcióknál, navigátorként Radnóti Ákos alpolgármester is bizonyított.

Majd kicsivel 11 óra után a sportág profi autósai is a startvonal mögé álltak, hangosan bőgtek a motorok, izzott az aszfalt a csikorgó gumiktól.

Galéria: O. Jakócs Péter

A technikás pálya akadályait kiválóan vették a rallysok, a kilátogatók nem csalódtak, látványos versenyt láthattunk városunkban.

Galéria: MekliZ Fotó

Szinte az egész belvárost bevették a versenyzők, a kellemes őszi napon nemcsak az autósport szerelmesei gazdagodtak élményekkel, hanem azok is, akiktől ezidáig távolabb állt ez a sportág. Ezidáig.

Galéria: Rózsa Tamás

Az eredményhirdetésre a városháza előtti téren került sor, ahol elsőként a legmagasabb kategória versenyzői vehették át díjaikat. Az első helyezett páros Csomós Miklós “Mixi” és navigátora Bán Viktor, akik Dr. Dézsi Csaba Andrástól, Győr polgármesterétől vehették át a legjobbaknak járó elismerést.

Galéria: Vig Norbert

“Óriási élmény volt, nagyon örülünk, hogy egy ilyen város befogadja a magyar rallyt és jó volt látni, hogy mennyi embert érdekel. Alapvetően jó szakaszok voltak, gyakorlatilag mindegyiket megnyertük, egyedül a városit nem, de amikor megláttam, hogy mennyi néző van kint, egyszerűen muszáj volt látványra autózni” – számolt be a Győr+ Médiának a nyertes versenyző. 

A város első embere örömmel adta át a díjakat és kérdésünkre elmondta, hogy nagy élmény több mint 30 év után újra rally verseny szervezésében részt venni, annak otthont adni. “Azt vallom és képviselem, hogy minél több embernek nyújtsuk azt a lehetőséget, ami sportban akár a látvány, akár versenyzési, sportolási lehetőséget jelenti. Minden olyat támogatunk, ami színesíti Győr város sportéletét. Remélem, hogy az emberek toleránsak egymással szemben, hiszen, hogyha az egyik tetszik valakinek, még ha zajhatással, utca lezárással is jár, akkor arra kell gondolnunk, hogy másoknak meg ez a hobbija. Győr egy olyan közösség, ahol az emberek figyelnek egymásra, békében és szeretetben élünk. Sajnos nem győri nyerte a versenyt, de a díj attól még jár!” – tájékoztatott a polgármester, aki arról is beszélt, hogy sok pozitív visszajelzést kapott a rally kapcsán, aminek örül és reméli minél szélesebb körnek tudtak kedvezni ezzel a programmal. A városvezető hozzátette: sikernek könyveli el a versenyt, amely mostantól hagyománnyá válhat Győrben. 

Stábunk az eredményhirdetésnél a WHB Győr Rally második helyezettjeit is megkérdezte, akik mostani teljesítményükkel megszerezték az országos bajnoki címet is.  “Nagyon örültünk neki, hogy egy új rally van a programban. Mindig a jól bejáratott versenyek voltak már, úgyhogy ez nagyon kellett a rallynak, hogy új gyorsasági szakaszokkal ismerkedjünk meg. Nagyon jó verseny volt, bízom benne, hogy a jövőben is jöhetünk még ide. Nagyon messze lakom, nekem kiesik ez a város, de biztos, hogy vissza fogok térni, mert szép hely nagyon”– nyilatkozta Vincze Ferenc, aki navigátorával Percze Nándorral a győri teljesítménnyel az Országos Rally Bajnokság legjobbjai is lettek.

A verseny részletes eredménye ide kattintva érhető el.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #autósport | #rally | #whb győr rally |