Felbőgtek a motorok, tetőfokán az adrenalin – elstartolt a WHB Győr Rally! – VIDEÓ!

P. Csapucha Adrienn Fotó: O. Jakócs Péter
2023.09.10. 10:58

A hazai rallysport legjobbjai adnak egymásnak randevút Győrben, melynek leglátványosabb része a vasárnapi, belvárosi gyorsasági szakasz. 11 után felsorakoztak a résztvevők, az a 136 versenyzőpáros, akikért rengetegen szurkolnak a pálya mellett. Kövesse tudósításunkat!

Izgatott várakozás előzte meg a vasárnapi rajtot, szinte tapintani lehetett az adrenalint, és nem csak a versenyzőknél, hiszen az autósport szerelmesei már a kora reggeli órákban bevették a belvárost. Hosszú kihagyás, harminchárom esztendő után tért vissza a ralisport élvonala a Rába-parti városba, érthető hát, hogy óriási érdeklődés övezi a színvonalas eseményt.

A korábbi belvárosi gyorsaságiakhoz képest ez a szakasz nem csak a nézőkre fókuszál, a tempósabb részek, az izgalmas kanyarok és a körforgalmak a versenyzők számára is élvezetessé teszik. A látvány a versenyautókból is különleges, Győr belvárosa, a rakpart és a híd miliője ezt a szakaszt a futam egyik fénypontjává teszi.

A vasárnapi futam kicsiknek és nagyoknak egyaránt különleges kaland, ahogy Radnóti Ákosnak is, hiszen az alpolgármester navigátorként is kipróbálta magát a WHB Győr Rally-n. “Örülök annak, hogy megrendezzük ezt a versenyt, a mai nap csak a városunkról szól. Aki kilátogat az garantáltan jól érezheti magát. Bízom benne, hogy sikeres lesz a rendezvény és jövőre akár újra Győrbe csábíthatjuk a versenyzőket. Most egy túraautóba ülök be, ami kicsit más ugyan mint egy rally autó, de fantasztikus, hogy kipróbálhatom, ráadásul éppen az egyetem szomszédságában, ahol amúgy is kiváló műszaki képzés zajlik” – nyilatkozta a helyszínen a Győr+ Médiának az alpolgármester. Radnóti Ákos hozzátette, reméli, hogy a verseny által sokan kedvet kapnak majd a műszaki pálya iránt.

A showtime résztvevője Losonczy Levente is örömmel vette, hogy útja egy szakaszán elkíséri a városvezető. Járműve a 350 lóerővel bíró Hyundai Elantra N TCR nemcsak küllemében harapós. “Elég látványosak a mi versenyeink is, remélem az alpolgármester is élvezni fogja a technikás, izgalmas utazást. Örülünk, hogy a győrieknek is megmutathatjuk, hogy mire vagyunk képesek. Az idei legjobb eredményem egyébként egy harmadik hely a nemzetközi olasz bajnokságban Imolában, de pole-pozícióban indultam egy másik Forma 1-es pályán a Paul Ricard-on is. Jó érzés, hogy ilyen sokan érdeklődnek Győrben az autósport iránt, sokan megkerestek minket és rengeteget beszélgettünk, ami nekünk is nagy élményt jelentett” – mesélte a fiatal, 20 éves versenyző.

A showtime résztvevők után a juniorok mutatkoztak be, majd az ORB nagyágyúi startoltak el a belvárosban.

Kapcsolódó témák: #autóverseny | #rally | #whb győr rally |