AZ EHF-nak reagálnia kellett a kialakult helyzetre

„Nagyon örülök a szövetség döntésének”

Illusztráció: O. Jakócs Péter
Szigeti Sándor
2020.04.24. 17:08

Az EHF mai döntése értelmében a magyar női kézilabda-válogatott a hátralévő selejtezőmérkőzések lejátszása nélkül kijutott a soron következő Európa-bajnokságra. Danyi Gábort kérdeztük, mit szól a bejelentéshez.

Danyi Gábor, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője, egyben a magyar női kézilabda-válogatott társ-szövetségi kapitánya a bejelentés után a Győr Plusznak elmondta:

– Én is csak egy órája értesültem a fejleményekről, telefonon hívtak fel. Nagyon örülök, hogy így döntött a nemzetközi szövetség, vagyis hogy nem kell lejátszani a hátralévő mérkőzéseket a selejtezőkből, és a magyar női válogatott direkt módon kijutott az Európa-bajnokságra. Nagyon nehéz lett volna ugyanis helyet és időt találni a hátralevő találkozóknak.

Danyi Gábor úgy fogalmazott: sajnos az élet hozta magával a koronavírus-járvány miatt kialakult mostani kényszerű helyzetet, az EHF-nek pedig kellett valamilyen megoldást találnia rá. Arról, hogy a legjobb döntés született-e, így vélekedett:

Valamilyen rangsort mindenképpen fel kellett állítania a szövetség vezetőinek. Talán nem mindenki számára lesz ez a legelfogadhatóbb, de ha megnézzük a kijutott csapatokat, akkor elmondható, hogy az elmúlt évek legerősebbjei lesznek ott az Európa-bajnokságon.

A Danyi Gábor-Elek Gábor kettősnek egyébként – hivatalosan legalábbis – március végével lejárt a mandátuma a magyar női válogatott élén, az egyeztetések pedig jelenleg is zajlanak a folytatásról.

Korábban a mai témában:

Kapcsolódó témák: #kézilabda | #koronavírus |