Labdarúgás

Nagy küzdelem után döntetlen Lengyelországgal

MTI/Szigetváry Zsolt
Győr+
2021.03.25. 22:40

Fordulatos meccsen mutatott erőt a magyar válogatott: az esélyesebb Lengyelországgal játszott nemzeti csapatunk igazságos döntetlent.

A lengyelek kezdték támadóbban a meccset. A 6. percben azonban az első magyar helyzetet gólig vitte a magyar válogatott. Egy lengyel bedobás után Fiola szerzett labdát, és egy pontos, hosszú passzal Sallait célozta meg, aki egyedül mehetett kapura, és nem hibázott, 1-0-ra vezet Magyarország!

Hasonlóképp folyatódott a meccs a szünet után is, mint addig: erős lengyel nyomással, jól szervezett magyar védelemmel, és egy újabb magyar góllal: Szalai Ádám több mint egy éves szünet után lőtt ismét gólt a válogatottban.

A lengyelek ezután hármat cseréltek, és két csere egy perc alatt lőtt egy-egy gólt. Előbb a 60. percben Piatek az első labdaérintéséből az ötös elől gólt lőtt, 2-1.

A középkezdés után Lovrencsics eladta a labdát, Jozwiak szerezte meg, Gulácsi pedig tehetetlen volt, 2-2. 

A két kapott gól között 54 másodperc telt el.

Nehéz 10 perc következett, láthatóan megzavarodott a magyar csapat, de percről percre épült fel a játékunk, amely végül ismét gólban végződött: a 78. percben Willie Orbán volt eredményes, ezzel 3-2-re ismét átvettük a vezetést.

A 83. percben az addig elég szürkén játszó Lewandowski villant egy védelmi hibából, így ismét nyílttá vált a mérkőzés.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #magyar válogatott |