Montenegróban folytatja Háfra Noémi

Győr+ Illusztráció: MTI/Illyés Tibor
2023.03.16. 11:17

Biztossá vált, hogy a 2023/24-es szezonban kölcsönben, a montenegrói Buducnost Podgoricában folytatja pályafutását Háfra Noémi. A térdsérülésből lábadozó játékos az Odense együttesét követően ismét bajnokcsapat tagja lesz nyártól egy évig kölcsönben.

Az korábban eldőlt, hogy Háfra Noémi az idei szezonban a dán Odense csapatában szerepel kölcsönben. A játékos számára azonban egy október eleji súlyos térdsérülés máris a szezon végét jelentette. A rehabilitációját Győrben teljesítő válogatott átlövő jövőjéről megkezdődtek az egyeztetések, melyek eredményeképp kiderült, hogy a 2023/24-es szezonban az átlövő a montenegrói Buducnost csapatánál szerepel kölcsönben.

„Örömmel láttuk, hogy nagyon jól kezdődött Noémi dániai szereplése. Sajnos egy súlyos sérülés jött közbe talán a legrosszabbkor, és nem tudott kiteljesedni a dán bajnoki cím védőjénél. A rehabilitációt Győrben végző játékossal elkezdtük az egyeztetéseket, hogy megtaláljuk a mindkét félnek leginkább megfelelő megoldást. Többször átbeszélve a helyzetet arra jutottunk, Noémi számára a játéklehetőség a legfontosabb, ehhez pedig egy év kölcsönjáték a legjobb megoldás. Továbbra is hisszük, hogy Noémi nem csak a győri, hanem a magyar kézilabdázás nagy értéke, ezért elsősorban a játékos érdekeit szem előtt tartva mondtunk igent a kölcsönadásra. Noéminek elsősorban sikeres és teljes rehabilitációt, valamint sérülésmentes szezont kívánok” – nyilatkozta Endrődi Péter a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

Nagyon jól éreztem magam Dániában, és pont a legrosszabbkor jött számomra októberben a sérülés. Az első pillanattól kezdve úgy éreztem, hogy elindultam a jó úton, de nem tudtam végigmenni rajta. Tudom, szükségem van a játéklehetőségre, ehhez pedig nagyon jó lehetőség volt a Buducnost hívása. Köszönöm a klub támogatását, hogy pozitívan álltak az ügyemhez. Most maximálisan a rehabilitációra koncentrálok, hogy nyárra visszanyerjem a formámat” – mondta Háfra Noémi.

Háfra Noémi 2021 nyarán csatlakozott a Győri Audi ETO csapatához. Első győri évében magyar bajnoki címet nyert a csapat tagjaként, valamint Bajnokok Ligája és Magyar Kupa ezüstérmet ünnepelhetett. A 2022/23-as szezont kölcsönben a dán Odense csapatában kezdte meg, azonban 2022. október elején súlyos térdsérülést szenvedett. A rehabilitációját idén február vége óta Győrben végző játékos egy évre kerül kölcsönbe a Buducnost Bemax csapatához Montenegróba.

Forrás: gyorietokc.hu

Korábban írtuk:

Kapcsolódó témák: #Győri ETO KC | #kézilabda |