Kajak-kenu

Mégsem vonul vissza Kammerer Zoltán

Fotó: kajakkenusport.hu
Szigeti Sándor
2021.11.15. 11:07

Bár korábban úgy volt, hogy profi sportolóként az idei lesz az utolsó szezonja, Kammerer Zoltán döntött: mégsem hagyja abba az aktív sportot és ráhúz még egy évet. A Graboplast Győri VSE háromszoros olimpiai bajnok kajakosa a Győrplusznak mesélt a részletekről.

„Az egyik országos kereskedelmi csatorna kaland-reality műsorában vettem részt, ahol hetekre teljesen elzártak bennünket a külvilágtól, még a mobiltelefonunkat is elvették. Ez alatt az idő alatt volt időm végiggondolni jó néhány dolgot a jövőmmel kapcsolatban. Már korábban is megfogalmazódott bennem, hogy folytatom a pályafutásom, de azt hiszem a műsor második hetében határoztam el végérvényesen, hogy nem jött még el az ideje a visszavonulásnak. Ismét tudatosult bennem, hogy engem a sport éltet. Szükségem van a kajakozásra, az edzésekre, a versenyekre, és egyszerűen nem volt még elég.”

Fotó: kajakkenusport.hu

Kammerer fantasztikus sportkarrierje során eddig öt olimpián vett részt, ahol háromszor győzedelmeskedett, jövő márciusban lesz 44 éves, de azt mondja, maradt még benne spiritusz:

„Remek formában érzem magam, a kondícióm is nagyszerű, és ami legalább ilyen fontos: mentálisan, fejben is teljesen rendben vagyok. Most már persze nem az lesz az elsődleges, hogy hány versenyt nyerek még meg, és milyen érmeket szerzek, egyszerűen akarom még csinálni. Ha most lezárnám a pályámat, akkor könnyen lehet, hogy két-három év után megbánnám a döntésemet, ezt pedig nem szeretném.”

Fotó: Kammerer Zoltán Facebook oldala

A magyar kajakos legenda – akiről az idei évben regionális kajak-kenu akadémiát is elneveztek, amelynek ő a nagykövete – tehát folytatja a felkészülést, amelynek most éppen a téli szakasza zajlik. Decemberben edzőtáborba készül, januárban pedig sorrendben immár a 35. szezonját kezdi meg.

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #Győr | #kajak-kenu |