Elsőként is minden játékost és a teljes stábot letesztelik

Megkezdi a szezont a Győri Audi ETO KC

Fotó: Győri Audi ETO KC
Győr+
2020.06.23. 06:03

A Győri Audi ETO KC csapata megkezdi felkészülését a 2020/21-es szezonra - jelent meg a hír a csapat honlapján. Több szempontból is különleges évadnak néz elébe a klub; a járványhelyzet miatt a játékosok terhelése nem a megszokott ütemben zárult le, emellett nemzetközi fronton a legfontosabb megmérettetéssel kezdődik a versenyidőszak. A járványügyi helyzetben ajánlott protokollt betartva COVID teszteléssel kezdődik a felmérések időszaka, majd egyhetes edzőtáborba utazik a csapat.

„Tekintettel a mögöttünk álló nem mindennapi helyzetre, fontosnak tartjuk, hogy az edzésmunkát megelőzően mindenki koronavírus teszten essen át, és csak negatív eredménnyel rendelkező kolléga, játékos kezdje meg a felkészülésttájékoztatott dr. Bartha Csaba klubelnök a szezonkezdés legelső lépéséről a klub honlapján megjelent összefoglalóban.

„Minden játékost, a szakmai stáb és a menedzsment minden tagját leteszteljük a rendelkezésünkre álló lehetőségek mindegyikével. Ezt követően az utánpótlás rendszerünkben lévő fiatalok és edzők is részt vesznek majd ilyen vizsgálaton az edzésmunka megkezdése előtt. Köszönöm szépen a győri Petz Aladár Kórház együttműködését, nagy segítség számunkra, hogy szervezetten tudunk a vizsgálaton. Június 24-én szerdán találkozom a csapattal és a stábbal, akkor lesz egy közös egyeztető megbeszélésünk az előttünk álló szezont illetően, aztán megkezdődik az orvosi és a szakmai stáb által előírt terveknek megfelelő munka. Egyébként várom már nagyon a kezdést.”

Dr. Balogh Péter csapatorvostól, az egészségügyi stáb vezetőjétől azt is megtudhatjuk, hogy a COVID teszt mellett egyéb vizsgálatok is várnak a játékosokra.

A járványügyi helyzet feloldását követően megkezdjük a felkészülést az előttünk álló bajnokságokra, aminek alapvető feltétele a csapat, a szakmai stáb és a menedzsment vírusszűrése. A megkezdett edzések során betartjuk a járványügyi helyzetben ajánlott protokollokat, mint a testhőmérséklet napló és a kézfertőtlenítés.

A sportág sajátosságából adódóan nem lehetséges a testi kontakt elkerülése, ezért egészségügyi szempontból jobban odafigyelünk a sportolók általános állapotára. Természetesen a hosszú pihenés után szükséges az erőnléti állapot felmérése, melyet terhelésdiagnosztikai és ergometriás, valamint kinezio tesztekkel térképezünk fel.

Az egészségügyi stáb az edzőkkel és az erőnléti szakemberekkel együttműködve állítja össze és a fokozatosság elvét betartva építi fel a terhelést. Figyelembe vesszük azt is, hogy a sportolók intenzív terhelése során az immunrendszer bizonyos mértékben csökken, ezért a vitaminpótlást és a táplálékkiegészítőket is ennek megfelelően állítjuk össze. A korábbi sérülések felmérése különös gonddal történi, és egyéni profilaxist és terhelésfelépítést tervezünk a szükségletek szerint.”

A felkészülésünk legfontosabb vezényszavai az óvatosság és az alaposság – tudható meg Danyi Gábor vezetőedzőtől.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

„A kezdés koraiságát a hosszú szünet és a nagyon nagyon zsúfolt előttünk álló időszak teszi szükségessé. Ezért a szokásos nyolc hetes felkészüléshez képest most 10 és fél hét áll rendelkezésünkre, hogy elérjük őszre azt a formát, amit tervezünk.

„Nagyon óvatosan és alaposan, komoly tervezéssel akarunk hozzákezdeni a munkához, mert a szokásosnál régebben voltak a lányok kitéve ilyen megterhelésnek. Emellett ne felejtsük el, hogy – ha minden a mostani terv szerint alakul –, egy BL Final8 vagy Final4 vár ránk rögtön a felkészülést követően.”

„Ennek is köszönhetően egy nagyon érdekes és hosszú szezon áll előttünk mind hazai mind nemzetközi színtéren. Érkeznek az új játékosok, a régiek is jönnek, van, aki csak a tavalyi BL befejezéséig lesz velük. Folyamatosan előre kell lépnünk, hogy a céljainkat elérhessük. Ennek érdekében a kezdéskor szokásos tesztek és orvosi felméréseket követően egy hét edzőtáborral kezdünk.”

Forrás: Győri Audi ETO KC

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #kézilabda | #koronavírus | #sport |