Megalakult a győri légfegyveres Eb szervezőbizottsága

Kárpát Zsolt Fotó: Ács Tamás
2023.03.22. 13:22

Megkezdte munkáját a 2024-es győri légfegyveres Európa-bajnokság szervező bizottsága a városházán. A világversenynek jövő februárban lesz városunk a házigazdája. Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára és a szervező bizottság elnöke kiemelte, európai versenyzők számára ez lesz az utolsó olimpiai kvótaszerzési lehetőség.

2004, 2016 és 2018 után jövőre újra Európa-bajnokságot rendezhet Győr! Szerda délelőtt megalakult a légfegyveres Eb szervezőbizottsága, ugyanis alig 1 év van hátra az esemény kezdetéig.

„A 2024-es Eb nem csak a jó lebonyolítás miatt fontos hazánknak, hanem az olimpiai kvóták megszerzésének lehetősége is itt áll előttünk. Ezen a versenyen 8 olimpiai kvótát szerezhetnek az indulók. Az sem elhanyagolható, hogy közel 50 ország 750 versenyzője és közel 500 kísérője érkezik majd Győrbe.” – nyilatkozott a Győr+ Médiának Sinka László főtitkár.

Sinka László

A győri önkormányzat minden segítséget megad ahhoz, hogy ismét sikeres sportesemény házigazdája legyen. Öröm azt megtapasztalni, hogy Győrbe szívesen hoznak a szervezők világversenyeket, emelte ki Radnóti Ákos alpolgármester.

Radnóti Ákos

„Az Audi Aréna és a Magvassy Sportcsarnok lesz az esemény helyszíne. Azt fontos elmondani, mi elsődlegesen Győrben a sportegyesületeket támogatjuk, tehát új szellemben hozzuk ide ezeket a rendezvényeket. A cél az, hogy a versenyek költségeit a szövetségek, és a szponzorok fizetik, emellett természetesen Győr adja a sportlétesítményeit.” – tette hozzá Radnóti Ákos.

A légfegyveres Európa-bajnokságot 2024. február 24. és március 3. között rendezik meg Győrben.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #híradó | #légfegyveres Eb Győr | #sport |