Marco Rossi véleményt mondott Kerkez Milos átigazolásáról

Pécskai István Fotó: AFC Bournemouth
2023.07.20. 13:45

Ahogy a Győr+ Média is beszámolt róla, a 2019 és 2021 között az ETO-ban futballozó Kerkez Miklós a világ legerősebb bajnokságában, az angol Premier League-ben szereplő AFC Bournemouth-ba szerződött a holland AZ Alkmaartól. Az átigazolásról Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is elmondta véleményét. Az olasz mester szerint Kerkez nagyon jó döntést hozott.

Marco Rossi az mlsz.hu-nak adott nyilatkozatában kiemelte, a nyolcszoros válogatott balhátvéd sokat fog fejlődni a szigetországban.

Ahogy korábban Szoboszlai Dominik esetében, és remélhetőleg hamarosan mások esetében is, ez egy nagy előrelépés a karrierjében. Minden játékosnak az a feladata, hogy a fejlődésén dolgozzon, egyre jobb csapatokban és egyre jobb bajnokságokban játszhasson. Milosnak több klubtól, több bajnokságból voltak megkeresései, de végül a Premier League mellett döntött. A Bournemouth ugyan nem az angol bajnokság egyik topcsapata, ugyanakkor az, hogy a Premier League-ben szerepel, azt mutatja, hogy európai szinten az erősebb csapatok közé tartozik. Ebből fakadóan biztos vagyok abban, hogy Milos rengeteget fog tanulni és fejlődni a Bournemouth-nál, ahonnan idővel majd megteheti a következő nagy lépést a karrierjében. Nagyon fiatal még, és bár eddig is rengeteget fejlődött, bőven van még benne potenciál, hogy még a jelenleginél is sokkal jobb játékossá váljon. Összességében tehát úgy gondolom, hogy újabb játékosunk hozott kitűnő döntést a karrierjével kapcsolatban a mostani átigazolási időszakban. Milos jó értelemben véve kifejezetten agresszív és nagyon gyors játékos, így szerintem nem lesznek problémái a Premier League-re jellemző játékstílussal, hiszen az angol bajnokság jóval fizikálisabb stílust képvisel, mint a holland, de ez nem fog neki gondot okozni” – fogalmazott Rossi.

Kapcsolódó témák: #átigazolás | #labdarúgás |