Kerkez Milos a Bournemouth-ba szerződött, győri mentora büszke rá

Pécskai István Fotó: AFC Bournemouth
2023.07.20. 10:14

Hatalmas lépés Kerkez Milos pályafutásában: a 2019 és 2021 között az ETO FC-t erősítő balhátvéd az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő AFC Bournemouth gárdájához szerződött. A 19 éves, nyolcszoros magyar válogatott játékosért 15,5 millió fontot (17,4 millió eurót, vagyis 6,7 milliárd forintot) utal új klubja a holland AZ Alkmaarnak.

Ez a negyedik legmagasabb átigazolási díj, amelyet honfitárs futballistáért fizetnek, csak Szoboszlai Dominik (Leipzig: 22 millió euró, illetve Liverpool: 70 millió euró) és Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva: 19 millió euró) előzi meg Kerkezt ebben a rangsorban.

Stark Péter, az ETO 19-szeres magyar válogatott korábbi hátvédje rendkívül büszke Kerkez Milosra. A győri klub utánpótláscsapatánál edzője volt a fiatal játékosnak, egyike azoknak a szakembereknek, akik ,,felfedezték” a most az angol élvonalba igazolt focistát.

,,Megérdemelte Milos, hogy a Premier League-be igazoljon. Oda való, a hozzáállásával és a teljesítményével kiérdemelte, hogy a világ legerősebb bajnokságában futballozzon. A nap 24 órájában a labdarúgásnak él, kivételes alázat jellemzi, a pályán sohasem ismer elveszett labdát vagy párharcot. S hogy mik az erősségei? Remek a genetikája, alacsonyan van a súlypontja, gyors és fáradhatatlan. Volt olyan eset, hogy a kollégiumban lakó csapattársai éjszaka már aludtak, amikor Milos elkezdett plusz futóedzést végezni. Emellett további erénye, hogy sohasem elégszik meg azzal, amit elért, folyamatosan tanulni akar. Úgy vélem, még jobb lehet. A lövéseit biztosan fejlesztik majd Angliában, s több olyan gólt fog szerezni, mint a Lazio ellen a nemzetközi porondon” – mesélte Stark Péter a Győr+ Médiának.

Stark Péter volt Kerkez Milos egyik mentora Győrben // Fotó: O. Jakócs Péter

Az ETO legendája szerint Kerkez Milos pályafutása követendő példa lehet minden fiatal számára.

,,Biztos vagyok benne, hogy Milos és a Liverpoolba szerződő Szoboszlai Dominik karrierje ösztönzőleg hat a fiatal magyar futballistákra. Láthatják, hogy a sok lemondás, munka és fáradozás kifizetődő lehet. Ami belefér, azt hozd ki magadból. Nem sikerülhet mindenkinek eljutnia erre a szintre, de mindent meg kell tenni érte” – magyarázta Stark Péter.

Kapcsolódó témák: #átigazolás | #labdarúgás |