Marco Rossi kihirdette a magyar válogatott keretét

ROSSI, Marco
Győr+
2022.05.13. 13:30

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét az Anglia, Olaszország és Németország elleni júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.

„Nincs nagy meglepetés a keretben, hacsak Vancsa Zalánt nem tekintem annak. Őt leszámítva csak olyan játékosokat hívtunk meg, akik már bizonyítottak. A legutolsó mérkőzések óta nem volt olyan ismeretlenebb játékos, aki nagyot villantott volna. Talán így most kevesebb okot adok a kritikákra. Sokszor kapom meg, hogy miért, most annyiszor nem fogom. Sajnálom, hogy nem hívhattam meg Varga Kevint, de nincsenek játékpercei. Ugyanez igaz Schön Szabolcsra is, akit ugyan meghívtam az A-keretbe, de az U21-ben fog játszani. Gera Zoltánnal együttműködünk, én is próbálom segíteni a munkáját, ahogy tudom. Vancsát és Baráthot is a rendelkezésére bocsátom, de ők később csatlakoznak az A-kerethez, miközben Schön végig az U21-gyel lesz.” – mondta a szövetségi kapitány.

A keret:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley FC – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Vancsa Zalán (MTK)

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00:
 Magyarország–Anglia
Június 7., 20.45: Olaszország–Magyarország
Június 11., 20.45:  Magyarország–Németország
Június 14., 20.45: Anglia–Magyarország
Szeptember 23., 20.45:
 Németország–Magyarország
Szeptember 26., 20.45:  Magyarország–Olaszország 

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #magyar válogatott |