Két újonc a keretben

Marco Rossi keretet hirdetett a vb-selejtezőkre

Fotó: MLSZ.hu
Győr+
2021.11.02. 15:08

A magyar labdarúgó-válogatott novemberben játssza utolsó mérkőzéseit a 2022-es világbajnokság selejtezőjében: 12-én San Marinót fogadja a Puskás Arénában, majd 15-én Varsóban lép pályára a lengyelek ellen. Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette keretét, amelyben Kiss Tamás és Balogh Botond személyében két újonc is helyet kapott.

A holland Cambuurban légióskodó Kiss Tamás és az olasz Parmában futballozó Balogh Botond neve is első alkalommal bukkan fel Marco Rossi kerethirdetésekor. Újra szerepel az együttesben a csapatkapitány Szalai Ádám, aki az októberi mérkőzéseket a térdműtétjét követő rehabilitáció miatt volt kénytelen kihagyni.

Ismét meghívót kapott Vécsei Bálint és Nagy Zsolt, akik októberben jó teljesítménnyel hálálták meg a szövetségi kapitány bizalmát. A támadók közül Sallai Roland sérülés miatt nem lehet ott a csapatban, Varga Kevin viszont felépült korábbi sérüléséből, így ismét helyet kapott a keretben.

Ahogy azt már minden bizonnyal mindenki tudja, nem sikerült kijutnunk a világbajnokságra, ez pedig lehetőséget ad arra, hogy még inkább a jövő csapatának építésére koncentráljunk. Persze, ha valaki megnézi a 2018-ban általunk összeállított első keretet és a legutóbbit, akkor láthatja, hogy eddig is sok változás történt a fiatalabb játékosok javára, ám most ez még inkább igaz, ezért is hívtuk meg Balogh Botondot és Kiss Tamást. Balogh ugyan egyelőre nem játszik rendszeresen a Parmában, de szeretnénk együtt dolgozni vele, és az edzéseken testközelből megnézni, hogy mire képes. Kiss Tamásban pedig megvan az a sebesség és robbanékonyság, amely a nemzetközi mérkőzésekhez szükséges, noha azon még dolgoznia kell, hogy ezen adottságait megfelelően kamatoztassa a mérkőzéseken – fogalmazott Marco Rossi.

Forrás: mlsz.hu