Marad a Räikkönen, Giovanazzi páros az Alfa Romeoban

Fotó: Alfa Romeo Racing ORLEN
Győr+
2020.10.30. 09:21

Péntek reggel hivatalosan is megerősítette a hírt az Alfa Romeo F1-es csapata, bejelentették: 2021-ben is Kimi Raikköne nés Antonio Giovinazzi lesz a pilótájuk.

A finn Kimi Räikkönen ezzel a 19. szezonját kezdi meg a száguldó cirkuszban 2021-ben. A veterán elmondta, az Alfa Romeo Racing ORLEN számára több, mint egy csapat, második családjaként tekint a svájci gárdára. Sokukkal már debütálásakor együtt dolgozott, 2001-ben. „Nem lennék itt, ha nem hittem volna a projektben és abban, amit együtt elérhetünk. Ebben a csapatban a kemény munkát jobban díjazzák a szavaknál, ez pedig illik a stílusomhoz” – közölte a hosszabbításról Raikkönen.

Az elmúlt két szezonban az Alfa Romeo Racing valódi otthonává vált az olasz fiatalnak. Giovanazzi örül, hogy a kapcsolata a csapattal folytatódik még egy évig. „A csapattól megkaptam a bizalmat és én a tőlem telhető legtöbbet megtettem azért, hogy ezt visszafizessem kemény munkával és elkötelezettséggel. Jó eredményeket értünk el és úgy gondolom, hogy én is kivettem a részem, hogy fejlődtünk, de még mindig hosszú út áll előttünk és sok mindent elakarunk érni” – fűzte hozzá Giovinazzi.

A Sauber és az Alfa Romeo csütörtökön meghosszabította partneri együttműködésüket, így a csapat a már megszokott piros-fehér színekben, az olasz márka támogatásával folytatja szereplését a Forma 1-ben.

Kapcsolódó témák: #forma1 |