Szvitacs Alexa elődöntős

Már biztos lesz győri érem a paralimpián

Fotó: Magyar Paralimpiai Csapat
MTI
2021.08.27. 06:24

Szvitacs Alexa bejutott az elődöntőbe az asztaliteniszezők S9-es kategóriájában a tokiói paralimpián, ezzel már biztos érmes.

A pénteki program elején magyar szempontból a legfontosabb kérdés az volt, hogy a kínai Hsziung Kuj-jen a papírformának megfelelően legyőzi-e a brazil Danielle Rauent, és ezzel biztossá válik a továbbjutása Szvitacs Alexának, aki 2018-ban toxikus sokk szindrómát kapott, emiatt amputálni kellett a bal alkarját és lábujjait.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Végül nem történt “trükközés”, amitől néhányan tartottak, sima 3-0-s kínai siker született. Így Hsziung három győzelemmel elsőként, Szvitacs pedig, aki a brazil játékos, illetve a török Neslihan Kavas ellen nyert, másodikként lépett tovább, és az ausztrál színekben versenyző Li Na Lejjel mérkőzik meg szombaton a döntőért.

Arlóy Zsófia az S8-as kategóriában megnyerte pénteki csoportmérkőzését, ezzel negyeddöntőbe jutott, mérközése magyar idő szerint 9.40-kor lesz, a norvég Aida Dahlen ellen. A genetikai rendellenességgel született asztaliteniszező háromszettes győzelmet aratott, és a délutáni programban a negyeddöntős mérkőzését is lejátssza.

Eredmények:

nők:
(S8)
Arlóy Zsófia-Frederique van Hoof (holland) 3-0 (10, 5, 3)

szerdán játszották:
Thu Kamkasomphou (francia)-Arlóy Zsófia 3-2 (7, -7, -9, 7, 5)