Paralimpia

Alexa és Zsófi is az éremre hajt

paralimp1
Nagy Roland
2021.08.24. 10:07

Kezdődik a paralimpia, a magyar küldöttségben Győrt két asztaliteniszező, Szvitacs Alexa és Arlóy Zsófia, a szövetségi kapitány Vígh Zsolt, és a terapeuta Vígh Tímea képviseli. Az augusztus 24. és szeptember 5. közötti paralimpia programján 22 sportág eseményei szerepelnek, és várhatóan mintegy 4.400 parasportoló indul.

Múlt kedden kelt útra a legnagyobb létszámú csapatrész, köztük a győriekkel, a teljes sportolói küldöttség pedig összesen hat turnusban érkezett meg a játékok színhelyére. A delegációk tagjait – akárcsak az augusztus 8-án véget ért olimpia alatt – naponta tesztelik majd koronavírusra.

„Rengeteg világversenyen jártunk már, a megtett kilométerek alapján többször körberepültük a Földet, nekem korábban az épek között három játékosom jutott ki olimpiára, de most a para asztalitenisz-válogatott vezetőjeként új lesz ez a feladat. A drukk, az izgalom bennünk van, ami majd oldódik, ahogy elkezdődnek Tokióban az edzések. Minden hónapban központi összetartással, a hajrában több mint kéthetes edzőtáborral készültünk. Az elutazás előtti napokban pihenőt kaptak a sportolók. A becsülettel elvégzett kemény munka mögöttünk van, az asztalitenisz hat egyéni és két csapatkvótával rendelkezik, ami csúcsnak számít, ennyien még soha nem voltunk paralimpián. Éremre is esélyes több versenyzőnk, van világranglista-vezetőnk és Európa-bajnokunk is” – mondta Vígh Zsolt, a para asztalitenisz-válogatott győri szövetségi kapitánya, aki hozzátette, az elvárások menet közben élesednek majd, hiszen senki sem tud úgy kiállni egy olimpiára, hogy biztos érmes lesz.

„Nehéz a kezdés, az első fordulókra kell odafigyelni nagyon, aztán evés közben jöhet meg az étvágy. Szvitacs Alexa már az első napon asztalhoz áll, és az lenne a legjobb, ha az esemény végéig lenne feladatunk, mert még akkor is vannak döntők a sportágunkban” – zárta szavait a kapitány.