Magyar védelmi hiba után egyelőre vezetnek az olaszok

Fotó: O. Jakócs Péter
MTI
2022.09.26. 21:42

Az olasz válogatott a 27. percen, nagy magyar védelmi hiba után szerezte meg a vezetést. A hazai játékosoknak egy félidejük maradt, hogy fordítsanak és széppé tegyék Szalai Ádám búcsúját.

A mérkőzés elején a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke Csányi Sándor köszönötte a búcsúzó magyar kapitányt, Szalai Ádámot.

Megható volt látni, ahogy a 86 szoros válogatott labdarúgó, a Magyar Himnuszt könnyek között hallgatta és énekelte.

Fotó: O. Jakócs Péter

A mérkőzést az olaszok kezdték jobban, a magyar csapat egy kicsit bátortalanul és sok hibávan játszott. Ez sajnos meg is bosszulta magát, a 27. percben egy nagy védelmi hiba után megszerezték a vezetést:

A magyar védők hátuk adogattak amikor Szalai Attila meglehetősen rosszul balról középre adta a labdát, majd Nagy Ádám a tizenhatosról gyengén gurított haza Gulácsi felé, aki bár kivetődött és összecsapott Gnontóval, de a labdát megszerezni nem tudta. A játékszer sajnos Giancomo Raspadori elég csorgott, aki higgadt megoldás után a jobb alsó sarokba lőtte azt. 0-1

Fotó: O. Jakócs Péter

A félidő vége előtt a magyarok nagyobb tempóra kapcsoltak, illetve a játék képe is megváltozott: többet veszélyeztettünk, de sajnos Szalai Attila hatalmas gólhelyzete kimaradt a 42. percben.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás |