Az olaszok vetettek véget a magyar válogatott menetelésének

Fotó: O. Jakócs Péter
Pécskai István
2022.09.26. 22:59

Bár hősiesen küzdött a magyar labdarúgó-válogatott, elmaradt az újabb csoda. A mieink 2-0-s vereséget szenvedtek Olaszországtól a Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, az A divízióban. Az eredmény azt jelenti, hogy a találkozó előtt listavezető mieink a második helyen végeztek kvartettjükben, és így az utolsó pillanatban lemaradtak a sorozat négyes döntőjéről.

Noha az Európa-bajnoki címvédő olaszok elleni találkozón nem játszott jól a magyar együttes, szégyenkezésre egyáltalán nincs okunk, minden várakozást felülmúlóan teljesített a nemzeti csapat az NL-ben.

A németekkel és az angolokkal kiegészülő négyest halálcsoportnak titulálták a sorsolást követően, s gyakorlatilag fikarcnyi esélyt sem adtak a magyar válogatottnak, hogy meglepetést okozzon. A nemzeti gárda ugyanakkor a papírformára fittyet hányva kétszer is legyőzte Angliát (otthon 1-0-ra, idegenben 4-0-ra), míg Németországgal szemben négy pontot gyűjtött (hazai pályán 1-1, Lipcsében 1-0). A végül elsőként záró olaszok ellen pedig sorsdöntő meccset játszhatott a csoportelsőségért.

A magyar szurkolók a mérkőzés során fantasztikus hangulatot teremtettek a Puskás Arénában, ahol telt ház, azaz 67 ezer néző fogadta a csapatokat. Végig, teli torokból zúgott a „Ria, ria, Hungária!” és a „Hajrá, Magyarország!”. A lefújást követően a drukkerek a vereség ellenére megtapsolták a csapatot, hálásak voltak a sorozatban nyújtott kiemelkedő teljesítményért. A válogatott rászolgált minderre: három topcsapattal szemben sikerült hat meccsen tíz pontot gyűjtenie a csoportkörben, amiről csak nagyon kevesen álmodoztak előzetesen.

Galéria: O. Jakócs Péter