Női kosárlabda

Magyar fiatalokra épül a győri keret

Fotó: fiba.com
Nagy Roland
2020.05.28. 16:59

Néhány hete jelentette be az UNI Győr Mély-Út élvonalbeli női kosárlabdacsapat vezetősége, hogy június 1-jétől Iványi Dalma lesz az együttes vezetőedzője. A korábbi válogatott klasszis három plusz két évre írt alá a zöld-fehérekhez. A szakmai stáb a női szövetségi kapitánnyal, Székely Norberttel is erősödött, aki a Széchenyi Akadémiának a szakmai tanácsadója lesz. A szurkolók csütörtökön délelőtt a következő idényre kialakított játékoskeretet is megismerhették.

A csapatban három külföldi légiós kap helyet. Visszatér Győrbe az amerikai irányító, Brianna Kiesel, aki a 2016–2017-es idényben már volt a klub játékosa. Négyes posztra az észt válogatott, Kadri-Ann Lass érkezik, míg amerikai Beatrice Mompremierre centerként számítanak.

Két tehetséges magyar fiatalt is igazolt a klub, ők Iványi Dalmának bizonyíthatják, hogy több játéklehetőséget érdemelnek, mint amit előző klubjukban, a Sopronnál kaptak.

A 23 éves Dubei Debóra és a 22 éves Weninger Virág is meghatározó játékosa lehet a Győrnek a jövőben.

Az előző idény keretéből maradt a zöld-fehéreknél Barnai Judit, Mansaré Manty, Dombai Réka, Keita Aya, Török Ágnes, Révész Boróka és Baffy Fanni, míg Dúl Pankát erre az idényre kölcsönadja a Győr. Az utánpótlás-együttesekből a felnőttekhez került Ferenczi Kata, Rozmán Lilla, illetve Milkovics Réka. A rutinos játékosok közül Raksányi Krisztina és Czank Tímea távozik, a szintén sokszoros válogatott Varga Zsófia az egyik korosztályos csapat edzőjeként marad a klubnál, és pályára lép majd az NB I/B-s együttesben is.

Győr+ Rádió · Bemutatta játékoskeretét az UNI Győr MÉLY-ÚT


Fűzy András klubelnök a Győr+ Médiának elmondta, a reális elvárás a csapattal szemben a 3–6. hely valamelyikének megszerzése, de okozhat kellemes meglepetést is a teljesen átalakult együttes, egy olyan edzővel, akinek a személye, pályafutása hatalmas motivációt adhat a fiataloknak.

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #Helyi sport | #kosárlabda |