Volt gyirmóti focista góljának is köszönhetően nyert a válogatott – VIDEÓ!

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.06.20. 22:34

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-s győzelmet aratott hazai pályán, a litvánok elleni Európa-bajnoki selejtezőn. Ezúttal is fantasztikus hangulat, telt ház, nagyjából 60 ezer szurkoló fogadta a nemzeti csapatot a Puskás Arénában.

Megható pillanatokkal indult a mérkőzés, így szólt a Nélküled a stadionban:

A nemzeti lobogók öltöztették ünnepi díszbe az arénát:

A magyar válogatott rögtön kapuja elé szögezte a litván együttest, s sorra dolgozta ki a helyzeteket.

A nagy fölény végül a 32. percben érett góllá: Szalai Attila beadását Varga Barnabás bombázta a vendégek hálójába. Az exgyirmóti támadó, aki a nyáron a Pakstól a Ferencvárosba igazolt, első találatát szerezte címeres mezben.

Nem sokkal később majdnem megduplázta előnyét a magyar válogatott: a mieink legértékesebb játékosa, Szoboszlai Dominik szabadrúgásból a kapufát találta telibe.

A második félidőben egy sebességi fokozattal visszavett a tempóból a magyar csapat, amelynek nem is igazán ment a játék a szünetet követően.

Végül a német Freiburg légiósa, Sallai Roland villant a 83. percben: a szélső óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba, így kialakult a 2-0-s végeredmény.

A csoport másik találkozóján a bolgárok meglepetésre 1-1-et játszottak otthon a forduló előtt még listavezető szerbekkel, így a mieink átvették a vezetést a G jelű ötösben.

Így ünnepelték a szurkolók a csapatot:

Videó: Mireider Máté

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #magyar válogatott |