Magabiztos győri siker a Cegléd ellen

Győr+ Fotó: Győri ETO-UNI FKC
2024.03.03. 08:25

Már a 20. fordulónál jár a 2023/2024-es bajnoki szezon a férfi kézilabda NB IB-ben. Ezúttal idegenben játszott a Győri ETO-UNI FKC, a Ceglédi KK otthonába látogatott a csapat.

A találkozót a Szabados-Lang-Ásványi-Mátés-Kurucz-Nagy támadósor kezdte, azonban a mérkőzés a győriek számára nem a legjobb ütemben indult, Lang lövését megfogta a Cegléd kapusa, ráadásul az átlövőt rögtön utána szabálytalanság miatt 2 percre kiállították.

Az ETO első gólját egy kapufa után Koncz András szerezte, azonban a hazai kapus remek formában kezdte a mérkőzést, Ásványi és Szabados próbálkozásait, illetve Mátés 7 méteresét is hárította. Bencze József a 7. percben 4:1-es állásnál időt kért, és a gyors rendeződést Mátés és Koncz is 2-2 góllal bizonyította, így az ETO átvette a vezetést, és a félidő közepére már 3 gólos előnyt szerzett (16. perc 5:8). A 20. percben Gerdán és Koncz is 2 perces büntetést kapott, így a hazai csapat esélyt kapott a kiegyenlítésre, de a zöld-fehérek meg tudtak tartani 1 gólt az előnyükből (24. perc 11:10). A félidő végére 3 gólra nőtt a különbség a felek között, és 12:15-el cseréltek térfelet a csapatok.

A második félidőt Lang gólja indította, és a alapozta meg az első 10 perc győri menetelését. Pásztor két védése mellett eredményes volt Kathi, Szabados, Nagy és Mátés is, így a 41. percben már nyolccal ment az ETO (15:23). A ceglédi edző időkéréssel próbálta megakasztani a vendégek jó sorozatát, azonban a győri fiúk keze nem remegett meg, és három egymás utáni Lang góllal az 50. percre 9 gólos előnyt építettek fel (19:28). Az 53. percben a győri vezetőedző időt kért, hogy az erős befejezéshez kiadja az utolsó utasításokat, és a fiúk hozták is, az elvártat, Szabó 7 méteres gólja közé tette a 10-et, azonban egy utolsó pillanatos hazai szépítés után végül 9 gólos győzelemmel, 26:35-el hozták el a mieink a 2 pontot Ceglédről.

Ceglédi KK – Győri ETO-UNI FKC 26:35

Győri ETO-UNI FKC: Gerdán, Koncz 4, Varga (K), Lang 6, Ásványi 1, Pásztor (K), Kathi 3, Kurucz 3, Mátés 7, Nagy 2, Paár, Takács 3, Radvánszki 3, Bali, Szabados 2, Szabó 1

Bencze József vezetőedző értékelése:

„Nagyon komoly fizikai küzdelem folyt az egész mérkőzés folyamán. A mérkőzés elején több helyzetben a kapussal szemben hibáztunk, és ebből tudott az ellenfelünk egy 4:1-es előnyt szerezni. Az időkérés után tudtuk rendezni a sorokat, és utána sokkal koncentráltabban dolgoztuk ki és fejeztük be a helyzeteinket. A védekezésünk is jól működött, félidőben már pár gólos előnyünk volt. A második félidőben nagyon jól összeállt a védekezésünk, a kapusteljesítmény is jó volt, és az ellenfél technikai hibát kihasználva gyors gólokat szereztünk. Ennek is köszönhető. hogy ilyen magabiztosan tudtunk nyerni egy ilyen komoly csapat ellen.”

Forrás: gyorietouni.hu

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri ETO-UNI FKC | #kézilabda | #sport |