Programok Győrben

Ma van a Magyar Parasport Napja

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.02.22. 06:43

Rendhagyó testnevelésórák, parasportolókkal való találkozások, sportbemutatók, filmvetítések várnak többek között a fiatalokra február 22-én, a Magyar Parasport Napján Győrben. A Győr+ Televízióban ma este 18.00 órától parasportolókkal láthatnak portréműsorokat.

A országos programok egyik meghatározó helyszíne az idei évben Győr lesz. Ennek jegyében az óvodákban érzékenyítő mesékkel, az iskolákban rendhagyó testnevelésórákkal készülnek, amelyek keretében a gyerekek olyan sportokkal ismerkedhetnek meg, mint az ülőröplabda, csörgőlabda, vagy a boccia.

A rendezvény zászlóshajója Győrben a Radnóti Miklós Általános Iskola lesz, ahol további programokkal készülnek az eseményre. Az intézményben parasport-bemutatók, magyar parasport-sikereket bemutató filmek, izgalmas beszélgetések várhatók sportolókkal és sportvezetőkkel, többek között Vígh Zsolttal, a magyar para asztalitenisz válogatott szövetségi kapitányával, Patkás Tamás világrekorder nyílt vízi úszóval, Győr Parasport Nagykövetével, Szvitacs Alexa Európa bajnok asztaliteniszezővel.

A Széchenyi Egyetem hallgatóinak online kihívást hirdetnek, a Radó iskolában sportnapot tartanak, melynek keretében a Győr-Moson-Sopron Megyei Kosárlabda Szövetség és az UNI Győr MÉLY-ÚT támogatásával a streetball kerül fókuszba, de lesz online uKIDo foglalkozás is Kovács János közreműködésével (Vital Judo Klub).

Parasport portrék a Győr+ Televízió műsorán

Február 22-én 18 órakor (ismétlés február 28-án, vasárnap 16 óra) a Győr+ Televízió portrékban, interjúkban mutat be négy fogyatékkal élő győri sportolót. A műsorban a tokiói paralimpiára már korábban kvótát szerző Szvitacs Alexa asztaliteniszező, a nyílt vízi paraúszó Patkás „Rocky” Tamás, az evezős Pető Zsolt, és a kerekes székes teniszező Farkas Attila beszél életéről, pályafutásáról.

Győrben a hétvégén rendezték meg a kerekesszékesek országos tenisz bajnokságát. Tekintse meg képgalériánkat:
Kapcsolódó témák: #Győr | #parasport | #Parasport Napja |