Klubjára koncentrál

Lovrencsics lemondta a válogatottságot

Fotó: MLSZ-videó
Győr+
2021.10.21. 13:26

A horvát Hajduk Splitet erősítő Lovrencsics Gergő bejelentette, többé nem szerepel a magyar labdarúgó-válogatottban.

A nemzeti csapatban 44 mérkőzéssel rendelkező jobbhátvéd 2013 júniusában, Kuvait ellen debütált, a gárdával szerepelt a 2016-os és az idei Európa-bajnokságon is.

Kedves szurkolók! Pályafutásom fontos pontja érkezett el. Aki ismer, pontosan tudja, hogy az a típusú játékos vagyok, aki mindig száz százalékot szeretne nyújtani. Most, 33 évesen viszont úgy érzem, hogy nem mindig vagyok erre képes két fronton – magyarázta Lovrencsics Gergő a Magyar Labdarúgó-szövetség Facebook-oldalán közzétett videóban.

A focista hozzátette, nem volt egyszerű meghoznia az elhatározást.

,,Bár nehéz volt, de úgy döntöttem, a magyar válogatottban átadom a helyem a fiataloknak, tehát nem lépek többet pályára a nemzeti csapatban. Életem egyik legnagyobb büszkesége az a 44 alkalom, amikor magamra önthettem a címerest mezt, továbbá a két Eb-szereplés, amelyről mindig mesélni fogok a családtagjaimnak, akik szintén szerepet játszottak a döntésem meghozatalában – jelentette ki Lovrencsics.

Marco Rossinak és a korábbi szövetségi kapitányoknak, stábtagoknak, akikkel együtt dolgozhatott, roppant hálás.

,,Nem is beszélve rólatok, szurkolókról, akikkel közösen élhettük át a már említett két Európa-bajnoki szereplést, s felejthetetlen élményt szerezhettünk. Sok sikert kívánok a csapatnak, a szövetségi kapitánynak és nektek, szurkolóknak, akiknek táborát mostantól én is erősítem a válogatott mérkőzéseken – mondta a futballista.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #magyar válogatott |