Lopakodó – különleges hajót kapott Kopasz Bálint

Szigeti Sándor Fotó: Facebook
2024.05.24. 11:35

Az egyik leghíresebb gyártó vadonatúj hajóval lepte meg a Graboplast Győri VSE olimpiai címvédő kajakosát, aki már becenevet is adott az új szerzeménynek.

A portugál gyártónál immár hagyomány, hogy az olimpiák évében különleges hajóval lepi meg a világ legjobb versenyzőit, ilyet kapott most Kopasz Bálint is. A csúcsminőséget képviselő kajakba az idei ötkarikás játékok helyszínét és időpontját is belegravírozták:

„Ilyen hajóm még nem volt, full karbon az egész, nagyon kemény és erős a teste. Az egy beülős hajók között abban a matt karbon színben, amit én választottam, ez az egy példány készült belőle. Ezen most nem lesz egyedi, speciális dizájn és festés, visszafogottabb tehát a korábbiaknál, már el is neveztem lopakodónak, mert nagyon szeretem a matt-hatású dolgokat” – mesélte érdeklődésünkre Kopasz Bálint.

„Eddig csak egyszer volt alkalmam kipróbálni, de jövő héten levisszük a Maty-érre, és ezzel fogok edzeni. Már nagyon várom június 6-át, ekkor lesz a mindent eldöntő válogatóverseny, ahol Tokió olimpia után a nyári párizsi játékokra is megszerezhetem a kvótát” – tette hozzá az ezer méter férfi egyes szám olimpiai címvédője, aki a legutóbbi szegedi világkupán két aranyérmet is szerzett.

Korábban a témában: