Peking 2022

Liu testvérek: negyedik és hatodik hely az 1500 méter döntőjében

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Győr+ / MTI
2022.02.09. 14:28

Egy nap szünet után ma ismét jégre lépett a rövid pályás magyar gyorskorcsolya-válogatott a pekingi téli olimpián.

A férfiak 1500 méteres fináléjában két magyar versenyző is rajthoz állt, Liu Shaolin Sándorért és testvéréért, Liu Shaoangért szoríthattunk. Bár nem ez a legerősebb száma Shaolinnak, a legjobb idővel kvalifikálta magát a fináléba. Ez volt az első alkalom, hogy tízen indultak egy rövid pályás olimpiai döntőben.

Noha Shaolin és Shaoang is remekül kezdte a futamot, végül nem sikerült dobogóra állniuk. Shaoang a negyedik, testvére pedig a hatodik helyen zárt.

Amint arról korábban beszámoltunk, 1000 méteres táv fináléjában Liu Shaolin Sándor győzött, de kizárták és mezőny végére sorolták, az indoklás szerint azért, mert a versenybíró kétszer is szabálytalannak látta. A magyarok fellebbeztek a döntés ellen, a fellebbezést azonban elutasították. Ezt követően kedden a Magyar Olimpiai Bizottság a 1000 méteres döntő bíráskodásának felülvizsgálatát kezdeményezte egyúttal etikai vizsgálatot kért a főbíró ellen. Bár ebben az ügyben még nem született döntés, a döntő megállapított sorrendje aligha fog változni. Liu Shaolin Sándor kizárása után testvére, Liu Shaoang lett a bronzérmes, megszerezve ezzel Magyarország első egyéni dobogós helyét a téli olimpiák történetében.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #gyorskorcsolya | #olimpia | #Peking 2022 |