Kizárták a győztes Liu Shaolin Sándort az olimpiai döntőben

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Győr+
2022.02.07. 14:30

Elképesztő dráma történt a pekingi téli olimpián. A rövid pályás gyorskorcsolyázok férfi 1000 méteres döntőjét Liu Shaolin Sándor nyerte, ám a futamot követően a bírók szabálytalanságra hivatkozva sárga lappal büntették, és kizárták a futamból.

Az ítélet következtében testvére, a döntőben ugyancsak érdekelt, Liu Shaoang bronzérmesként zárt. Bár a magyar küldöttség megszerezte második dobogós helyezését, óriási csalódás volt a futam, hiszen Shaolint meglehetősen vitatható módon zárták ki, megfosztva őt az olimpiai aranyéremtől.

A versenyt követően Shaoang értékelte a futamot az M4 Sport kamerája előtt.

,,Érzelmi hullámvasút volt a verseny, próbálok diplomatikusan válaszolni, higgadt maradni. A pálya mellett elvesztettem a fejemet, elszabadultak az érzelmeim. Próbálok megnyugodni, készülök a következő futamokra. Az elején visszafújták a futamot. Pedig jól éreztem magamat, volt egy szép előzésem, erősnek éreztem magamat, az újraindítást követően viszont nem tudtam előrébb jönni. Nem én vagyok a bíró, nem én döntök, tovább kell lépni. Örülök a bronznak. A testvéremnek azt mondtam: történt, ami történt, felejtsük el, lépjünk tovább” – mondta a sportoló.

Bánhidi Ákos, a magyar csapat edzője és menedzsere a döntő után közölte, megóvják a férfi 1000 méteres döntőt

Kapcsolódó témák: #gyorskorcsolya | #olimpia |