Hirdetés
Rövidpályás gyorskorcsolya vk

Liu Shaolin elődöntős 1000 méteren, testvérét kizárták

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
MTI
2021.11.21. 14:42

Liu Shaolin Sándor elődöntőbe jutott 1000 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni állomásán, vasárnap. Testvérét, Liu Shaoangot szabálytalanságok miatt sárga lappal kizárták, így a teljes mezőny végére sorolták.

Hirdetés

A futamok első és második helyezettjei, valamint maximum két harmadik helyezett lépett tovább a 15 órakor kezdődő elődöntőbe.    

Liu Shaolin Sándor – aki az 500 méter megnyerésével ünnepelte szombaton a 26. születésnapját – a világkupában a hatodik helyről várta a táv debreceni viadalát. Megismételt start után ötödik volt. Előbb egy kínai riválisa rontott, majd kicsúszott a háromszoros olimpiai bajnok kanadai Charles Hamelin, így a harmadik helyen találta magát. Innen viszont robbantott, és egy szép manőverrel a második helyen ért célba, így továbblépett.    

Hirdetés

A bátyjához hasonlóan olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang – aki 22. helyen áll a szám vk-rangsorában – szintén visszalőtt rajt után kezdhette el a körözést. Először a dél-koreai Park Dzsang Hjukkal ütközött, de megtartotta harmadik helyét, ezért az utolsó kanyarban is támadnia kellett a második helyért, ekkor pedig a francia Sebastien Lepape-pal akadt össze, és mindketten kicsúsztak. A zsűri úgy döntött, hogy Liut nemcsak a futamból, hanem a szám egész versenyéből kizárja, mert két szabálytalanságot is elkövetett. Ez volt a magyar versenyző számára a legrosszabb forgatókönyv, a két vétlen riválist viszont továbbjuttatták.    

Ebben a számban az összesített rangsor legjobb 32 helyezettje jut olimpiai kvótához.    

Délután még az 1000-es döntőket, a vegyesváltók elődöntőit és döntőit, valamint a női 3000 és a férfi 5000 méteres váltók fináléit rendezik.

Kapcsolódó témák: #jégkorcsolya |
likeold
a fb oldalunkat